Kekik yağının birçok sağlık sorununun tedavisine yardımcı olduğunu biliyor muydunuz?
 
Doğal yağlar ve aromaterapinin iyileştirme gücü hakkında çok az şey biliyoruz. Mesela, lavanta rahat bir uyku için harika bir yardımcıdır, nane yağı baş ağrılarını hafifletir. Bunlar en yaygın olanlar. Kekik yağının birçok sağlık sorununun tedavisine yardımcı olduğunu biliyor muydunuz?

- Öksürük

- Astım

- Bronşit

- Mide ekşimesi

- Menstrüel krampları

- Romatoid artri

- İdrar yolu rahatsızlıkları

- Baş ağrısı

- Kalp rahatsızlıkları

Kekik yağının faydaları bunlarla da sınırlı değil. Aynı zamanda antioksidan ve anti-inflamatuvar yani ağrı kesici özelliği de bulunuyor.

Yan etkileri var mı?
Vücudumuza aldığımız her şeyde olduğu gibi, yeni bir şey denemeden önce muhakkak bir hekime danışmak gerekiyor. Çünkü her insanın vücudu farklı tepkiler verebilir. Örneğin, hamile kadınlar kekik yağını kullanmaktan kaçınmalıdır. Ayrıca, yüksek dozlarda kullanımı, cilt tahrişlerine neden olabilir.

Nasıl kullanılır?
Kekik yağının bir çok kullanım şekli vardır. Yağ ya da hap formunda ağızdan alınabilir. Cilde ovularak sürülebilir. Kullanım şekli hangi amaçla kullanacağınıza göre de değişiklik gösterir. Örneğin, yorgunluk, kulak enfeksiyonları, sinüs ağrısı, alerji gibi rahatsızlıklarda ağız yoluyla alınabilir. Kulak ağrısı veya boğaz ağrısını hafifletmek için bir bardak suya birkaç damla karıştırarak içebilirsiniz. Böcek ısırıkları, sedef hastalığı ve kas ağrısı gibi durumlar için de cilde uygulayabilirsiniz.

KAYNAK:Ensonhaber.com