Dermokozmetik, cilt sağlığı için kullanılan fakat klasik kozmetik ürünlerden farklı olarak içeriklerinin hazırlanma şekli olsun üretim teknikleri olsun ilaç gibi hazırlanan ancak ilaç olmayan cilt bakım ürünleridir.

Dermokozmetik cilt bakım ürünleri genel olarak eczanelerde satılmaktadır. Fakat bu eczanelerde satılan her ürünün dermokozmetik olduğu anlamına gelmez. Bir cilt ürününün dermokozmetik olabilmesi için bazı özelliklere sahip olması gerekir. Dermokozmetik ürünler aktif maddeler içermektedirler.

Dermokozmetik ürünler, cilt sorunun önlenmesi, çözülmesi ve iyileştirilmesi için ya doğrudan ya da ilaç tedavisiyle birlikte kullanılırlar. Çoğu zaman uzman kişiler tarafından reçete edilen ürünlerdir. Dermokozmetik ürünler, cildi nemlendirme, cilt hassasiyetini giderme, cilt lekelerini giderme ya da azaltma, yaşlılık belirtilerini önlemek veya gidermek gibi sorunların çözümüne yardımcı olmak amacıyla kullanılır. Saç ve vücut sağlığı için de farklı özelliklerde dermokozmetik ürünler mevcuttur.

Dermokozmetik ürünler son derece titizlikle ve modern tekniklerle üretilmektedirler. Formüllerin hazırlanması, üretim ve kalite kontrol teknikleri açısından ilaç üretim titizliği ile üretilir. Bir dermokozmetik ürün kullanıma sunulmadan önce mutlaka farklı cilt tiplerinde test edilir. Etkinliği, yan etkileri ve uzun süreli kullanımda oluşabilecek sıkıntılar ile ilgili klinik testlerden geçirilir ve öyle değerlendirilir.

Dermokozmetik ürünler stabilite testlerinden de geçirilmektedirler. Raf ömrü ve kapağı açıldıktan sonraki güvenli kullanım süresi öyle belirlenmektedir. Kapağı açılıp kullanılmaya başlayan dermokozmetik ürün kapağının altında rakam sembolü işe kaç ay süre ile güvenle kullanabilecekleri belirtilir.

http://www.dermoeczanem.com/