Türkiye Eczacı Birliği, sağlık alanındaki düzenlemeleri protesto etmek ve sorunlarını dile getirmek amacıyla ''Yıkıma Dur De'' mitingi düzenledi.

Kadıköy İskele Meydanı'nda yapılacak miting için Tıbbiye Caddesi üzerinde toplanan eczacılar, buradan ''Sağlık haktır satılamaz'', ''Muayene ücretinin hastanede işi ne-'', ''Grup susma haykır, yıkıma hayır'' yazan dövizlerle miting alanına kadar yürüdü.

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Semih Güngör burada yaptığı konuşmada, kendilerine yıllarca ''Sağlıkta Dönüşüm'' adında bir masal anlattıklarını, masala başlarken de eczanelerin sigortalı hastalara açıldığını ve kendilerine trilyonlarca kaynak aktarılacağının anlatıldığını iddia etti.

Güngör, hastalara ise ilaç kuyruğu beklemeden ilaçlarına sahip olacakları masalının anlatıldığını ileri sürerek, ''Tam 6 yıl boyunca bu masalla mesleğimizi elimizden almak istediklerini dile getirdik. Tıpkı halkımızın ilaç hakkına sahip çıktığımız gibi. Eczanelerin yangın yeri olduğunu, giderek yıkıma sürüklendiğimizi belirttik. Adına 'İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu' dedikleri bir kurumla, eczacının ilaçla bağının koparılacağını söyledik. Hastalarımızın ilaca ulaşmasının giderek zorlaşacağını, artık parası olmayanın ilaç hakkından mahrum kalacağını vurguladık'' diye konuştu.

Güngör, eczacıların sektördeki şartlarının iyileşmesini talep ettiklerini söyledi.

Miting, açıklamanın ardından verilen müzik dinletileri sonrası dağıldı.