Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ve Türkiye'nin ilk yüz nakli ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan'a tebrik mektubu gönderdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'a gönderdiği mektupta, dünya tıp tarihine geçen operasyonun kendisini gururlandırdığını belirtti.

Gül, mektupta, ''Yurt içi ve yurt dışında büyük takdir toplayan başarılı çalışmalarınızın devamını diler, başta eşiniz ve Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan olmak üzere tüm ekip arkadaşlarınızı tebrik ederim'' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'ye gönderdiği mektupta ise operasyonların uluslararası tıp çevrelerinde geniş yankı uyandırdığına dikkati çekti.

Gül, mektubunda, ''Şüphesiz bu önemli başarıda üniversite rektörlüğü olarak tıp fakültesine verdiğiniz desteğin payı büyüktür. Bu itibarla sizi ve tıp fakültesi ile tüm Akdeniz Üniversitesi çalışanlarını tebrik eder, başarılarınızın devamını dilerim'' ifadesini kullandı.