İtalya’daki araştırmalar kivinin özellikle 6-7 yaşında çocuklarda solunum yolları üzerinde mucize gibi etkiler yarattığını gösteriyor. 
Belirli bir süre kivi tüketiminin ardından çocuklarda nefes darlığı %32, gece öksürüğü %27, hapşırma %41, burun akıntısı %28 ve kronik öksürük %25 oranında azaldı.

Bunun sebebi ise kivinin içerisinde bulunan flavonoitlerin hücre içi hasarı azaltması ve DNA mutasyon ve hasarını önlemesi olarak gösteriliyor.

Antioksidan özellikleri de var!

Kivi meyvesi içerisinde bol miktarda C, E, ve A vitamini barındırır. C vitamini suda çözünebilen antioksidan bir maddedir ve vücudumuzu koruduğu kanıtlanmıştır.

Besin takviyelerinden hangileri antioksidan etkiye sahiptir?Tıklayın!

Düzenli olarak tüketildiğinde kardiyovasküler hastalıklardan kansere ve obeziteye karşı pek çok sorunda etkili olduğu görülmüştür.

E vitamini de benzer etki göstermektedir ancak yağda çözünebildiği için C vitamini kadar etkili değildir.

Diğer faydaları

•    Astımı önler
•    Özellikle çocuklarda hapşırma ve öksürmesi azaltır.
•    DNA mutasyonlarını engeller.
•    Bol miktarda antioksidan ve vitamin barındırır.
•    Yüksek lif özelliği sayesinde kolon kanserine karşı vücudu korur.

Kiviyi yemenin en doğru yolu!

Kiviyi yumurta yer gibi yerseniz neredeyse tüm vitaminlerini ve minerallerini içinde tutmuş olursunuz. Dilimlenmiş yani bıçak değmiş meyvelerde vitamin kaybı bilinen bir durumdur. Bu nedenle kiviyi dik tutarak tepesinde ufak bir kesik açıp içini çay kaşığı ile rafadan yumurta yer gibi yiyebilirsiniz.

Bu şekilde yediğinizde kabuğuna en yakı yerlerdeki meyveden de yararlanabilecek ve tam vitamini almış olacaksınız.