Görüyoruz ki kilo vermek istiyorum diyenler kadar kilo almak istiyorum diyenlerin sayısı da azımsanmayacak derece de fazla işte biz de bu insanların sessiz çığlıklarına kulak vererek onlarında kilo almaları noktasında bilgilendirme yapmak istedik. Kilo almak önemli bir konudur. Ancak buradaki önemli ve de püf nokta kilo almak isterken önünüze gelen her şeyi yemek ya da sağlıksız bir beslenme çizelgesi oluşturmak değil, kilo almayı sağlıklı bir şekilde hayata geçirmektir. Kilo almanın etkili yöntemleri ile ilgili aşağıda paylaşmış olduğumuz çözüm yollarını deneyebilirsiniz.
 EVİNİZDE OFİSİNİZDE KURU MEYVE BULUNDURUN
Kuru meyveler hem sağlık açısından önemli hem de iyi bir kilo aldırıcıdır. Bu nedenle de ister çalışıyor olun isterseniz gün boyu evinizde oturun ancak elinizin altında her zaman uzanacağınız bir kuru meyve olmasına dikkat etmelisiniz. Bu meyvelerde inanılmaz derece de yüksek kalori vardır. Özellikle de posalı olan meyveler vitamin ve de mineral içeriği bakımından zengindir. Kuru meyvenin faydaları saymakla bitmez. Ara öğünlerinizde tükettiğinizde hem sağlıklı bir şekilde beslenmiş olursunuz hem de kilo alımınıza faydalı olurlar.
SÜTLÜ TATLILARI İHMAL ETMEYİN
Sütlü tatlılar kilo almak istemeyenlerin korkulu rüyasıdır. Ancak sindirimi de basit olduğu için normal tatlılar kadar sağlıksız değillerdir. Bunlarda hem protein hem de kalsiyum oranı yüksek olduğundan kilo alımınıza yardımcı olacaktır. Üstelik iyi bir enerji vericidirler bu nedenle de sizi miskinlikten kurtarırlar. Örneğin sütlü bir tatlının üzerine fındık, ceviz ve de fıstık gibi yağ oranları bol yiyecekler ilave ettiğiniz de daha etkili olacaklardır.
SİGARAYI MUTLAKA BIRAKMALISINIZ
Eğer ki sigara içen bir kişiyseniz size önerimiz sigarayı bırakmanız olacaktır. Çünkü sigarayı bıraktığınız da metabolizmanızda normale dönüş başlayacaktır. Burada çok fazla yemeseniz dahi hatta hiçbir şey yemeseniz de kilo aldığınızı göreceksiniz. Sigarayı bırakan kişiler genelde ilk 20 günde çok fazla kilo alırlar bu nedenle de sigarayı bıraktığınız da meyve tükettiğiniz zaman fazla yemek yemekten de uzak kalmış olursunuz.
GÜNLÜK SIVI TÜKETİMİNE DİKKAT EDİN
Sıvı tüketimi insan hayatı için oldukça önemlidir. Uzmanlar her seferinde bir insanın günde en az 1,5-2 litre civarında su içmesi gerektiğini savunurlar. Ancak bu oranında fazlaca üstüne çıkmak demek sizin midenizin de sürekli dolu olması demektir. Bu nedenle de midenizi su ile doldurursanız bu kez beslenmenizi tam olarak gerçekleştiremeyeceksiniz demektir!
ARA ÖĞÜNLERİNİZİN ÜZERİNİ TATLANDIRIN
Ara öğünleriniz de yiyeceklerinizin üzerine süt ürünlerini eklemelisiniz. Burada bal ve de reçel gibi tatlıları örneğin yoğurdun üzerine eklediğiniz de hem sağlıklı beslenmiş olursunuz hem de kilo almanıza fayda sağlayacaktır.
 KULLANDIĞINIZ YAĞIN CİNSİ ÖNEMLİ
Genelde halk arasında yanlış bir inanış vardır. Aşırı yağlı yemek kilo alımına neden olur diye ancak bunun aksine yemeklerinizde kullanmış olduğunuz yağlara dikkat etmeniz gerekir.  Sağlıklı beslenirken örneğin bol tereyağı kullanmak yerine sağlıklı sıvı yağları tercih etmenizde fayda vardır.