Buzlu su metabolizmayı hızlı çalışmaya zorlayarak kilo vermeye yardımcı oluyor.

Su içmenin ne kadar önemli olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Sağlıklı ve zinde bir vücut için günde en az 2 - 3 litre su tüketmemiz gerekiyor.

Ancak sadece sağlıklı olmak için değil, bir de kilo vermek için özellikle su tüketiyorsak buzlu suyu tercih etmekte fayda var. Çünkü vücudumuz buzlu suyu ısıtıp da iç dengeyi sağlayana kadar geçen süreçte kalori yakıyor. Böylece kilo vermekiçin çabalarken hiç uğraşmadan ekstra kalori yakmış oluyoruz.

Günde 2 litre buzlu su ike 70 kilokalori yakın
Buzlu su içtiğimizde vücudumuz vücut ısımızın düşmesini engellemek için daha fazla çalışır ve bu da metabolizmamızın hızlanması anlamına gelir.

Diyetiniz boyunca günde en az 2 litre su tükettiğinizi varsayalım. İşte bu 2 litre suya buz ekleyip soğuk soğuk tükettiğinizde fazladan kaç kalori yakıyorsunuz biliyor musunuz?

Şöyle ki, buzlu suyun 0 dereceye yakın olduğunu düşünün. Vücut ısımız da ortalama 36,5 - 37 derece. Bizim sevgili vücudumuz 1 gram suyu 1 derece ısıtmak için 1 kalori yakıyor. Bu da demek oluyor ki, siz sadece buzlu su içerek günde fazladan ''70 kilokalaori'' yakacaksınız.

Su içmeyi sevmiyorsanız bunları deneyin
Su içmeyi sevmiyor olabilirsiniz. O halde diyetinize bağlı kalarak suyunuzu tatlandırabilirsiniz. Buzlu suya ekleyeceğiniz limon, elma, salatalık dilimleri veya bir iki dal nane, maydanoz işinizi görecektir. Dilim halinde yakıştırdığınız her şeyi ekleyebilirsiniz. Tarçın çubuğu veya zencefil de olabilir.

Afiyet olsun...

KAYNAK:Ensonhaber.com