Kontakt lens görme bozukluklarının düzeltilmesinde kullanılan bir medikal cihazdır. Başta yakını ve uzağı görme bozukluğu olmak üzere birçok göz sağlığı sorunu için kullanılabilen kontakt lenslerin nasıl takılacağı da oldukça merak edilen bir konu.
 
Neredeyse tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kontakt lens ürünleri satışını yapan ACUVUE® markasının www.acuvue.com.tr adresindeki web sitesinden derlediğimiz “7 adımda kontakt lens nasıl takılır?” rehberini sizlere sunuyoruz!
 
 
Kontakt lens nasıl takılır? Üstelik sadece 7 adımda!
 
1.Gözünüze veya kontakt lenslerinize dokunmadan önce, daima ellerinizi sabunla (tercihen parfümsüz, anti-bakteriyel  katı sabunla) yıkayın. İyice durulayın ve tüy bırakmayan bir havluyla ellerinizi kurulayın. Her seferinde önce sağ gözünüze lensinizi takmak iyi bir fikirdir. Böylece lenslerinizi karıştırmazsınız.
2.Lensin ters olup olmadığını kontrol edin. Doğru tarafı anlamak için lensin yuvarlak kısmını parmağınızın ucuna koyun ve ışığa doğru bakın. Eğer kenarları dışarı doğru dönmüşse terstir. Eğer yuvarlak kenarlı bir tas gibi görünüyorsa düzdür, yani takılmaya hazırdır. ACUVUE® lenslerinin çoğunda 123 işareti bulunmaktadır ve size ters veya düz olduğunu gösterir. Lensi ışığa doğru tutun, eğer sayılar doğru sıradaysa lens doğru tarafındadır.
3.Diğer elinizi kullanarak, üst göz kapağınızı tutun ve göz kırpmayı engelleyin.
4.Lensi takacak elinizin diğer parmağıyla alt göz kapağınızı dikkatlice aşağı doğru çekin.
5.Kontakt lensi yavaşça gözünüze doğru yaklaştırın. Yukarı doğru bakmak gözünüze yerleştirmenizi kolaylaştırabilir.
6.Yavaşça göz kapaklarınızı bırakın ve gözünüzü kapatıp lens yerleşene kadar biraz bekleyin.
7.Aynı aşamaları diğer gözünüz için de tekrarlayın.
 
Artık kontakt lens takmayı sadece 7 adım kullanarak öğrendiniz. Ayrıca bu adımları tekrarladıkça zamanla alışacağınızı ve kendinize “ne kadar da hızlıyım” diyeceğinizi belirtmek isteriz! :)