Çanakkale'nin Çan ilçesinde geçirdiği beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen İngilizce öğretmeni Yasemin Gül'ün organları, Bursa'da 3 kişiyi hayata bağladı.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, organların başarılı operasyonlarla alıcılara nakledildiğini söyledi.

Kaya, 2012 yılının ilk karaciğer ve böbrek nakillerinin yapıldığını belirterek, şöyle konuştu:

''Çanakkale'de vefat eden bir kişinin organlarının yakınları tarafından bağışlanması sonucu, organlar ekipler tarafından çıkarıldı ve hastanemize getirildi. Yasemin Gül isimli öğretmenden alınan karaciğeri, 57 yaşındaki Nihat Kali'ye başarılı bir ameliyatla naklettik. Hastamız, karaciğerinde siroz ve tümör olan bir hastaydı. Bu bağış sayesinde sağlığına kavuşmuş oldu.''

Organ bağışının çok ulvi bir insanlık görevi olduğunu vurgulayan Kaya, ''Bağışların bölgemizde bu sene artmasını bekliyoruz. Bu konuda basından da destek bekliyoruz. Basından destek aldığımız dönemlerde organ bağışlarının bariz bir biçimde arttığını gördük. Basının olumsuz yöndeki yaklaşımı da bağışları kötü yönde etkiliyor'' dedi.

Kaya, 2012 yılında hedef olarak, iyi bir çıkış yapmayı umduklarını belirterek, gerek kadavradan gerekse canlıdan yapılacak operasyonların sayısını önceki yıllara göre arttırmayı planladıklarını bildirdi.