Sağlık Bakanlığı, İstanbul'da Hekimbaşı Aile Sağlığı Merkezi'ne dün terör örgütü yandaşları tarafından molotoflu saldırı düzenlendiğini bildirerek, saldırıyı kınadı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, söz konusu saldırının vatandaşların sağlık hizmetlerini alma hakkına karşı bir engelleme ve insan sağlığı için hassasiyetle görev yapan sağlık çalışanlarının emeğine ihanet olduğu belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Sağlık hizmeti almak için orada bulunan hasta, yaşlı, çocuk, hamile, savunmasız ve masum insanların bulunduğu bir yere molotof kokteylleriyle ve taşlarla saldırmak, terör örgütünün karanlık ve acımasız yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. Terörün arkasında olanlar ve terörden medet umanlar, sağlık çalışanlarımızın her türlü şart altında kutsal hizmetlerini devam ettirerek, vatandaşlarımızın bütün sağlık hizmetlerini karşılamaya devam edeceğinden şüphe duymasınlar. Varoluş sebebi, sağlığın korunup geliştirilmesi olan ve yaşam hakkının kutsallığını savunan bir mesleğin mensupları olan sağlıkçılara uygulanan şiddeti hiç bir gerekçe mazur gösteremez. Bu yüzdendir ki insanlık tarihi boyunca hekimler ve sağlıkçılar her türlü şiddet ortamında dahi dokunulmazdır.

Sağlık çalışanlarımız ile masum hastalara karşı yapılan bu insanlık dışı saldırıyı kınıyor ve bu tür şiddet eylemlerinin halkımızın barış, kardeşlik ve huzur umutlarını azaltmasına izin vermeyeceğini biliyoruz.''