Sıradan gibi görünen bu kozmetik ürünü, içerisindeki bileşenlerle sağlığımıza ciddi zararlar veriyor.

Çok sık oje kullanıyorsanız, bu haberi dikkatlice okumalısınız. Hepimizin bildiği gibi, çok sık oje kullanmak, bir süre sonra tırnakların kurumasına ve sararmasına neden olur. Ojelerin tehlikeli olmasının başlıca nedeni zehirli olmasıdır. Bu sıradan gibi görünen kozmetik ürünü, içerisindeki bileşenlerle sağlığımıza ciddi zararlar verir. Bu bileşenler ve verdiği zararlara bir göz atalım.

Üreme bozukluğuna neden oluyor

Ojelerin içinde bulunan toluen maddesi; tırnaklar üzerinde daha pürüzsüz bir yüzey oluşturur ve rengi sabitlemeye yarar. Bunu yaparken de merkezi sinir sistemini etkileyebilir ve üreme bozukluklarına neden olabilir. Baş ağrısı, halsizlik, bayılma ve mide bulantısı da bu maddenin olası sonuçlarından sadece birkaçıdır.

Kanseri tetikliyor

Bir diğer madde formaldehittir. Ojenin ömrünü uzatan renksiz bir gazdır. Eğer alerjiniz varsa bu maddeyle temas olası kimyasal yanıklara neden olabilir. Ayrıca kalp ritim bozukluklarını, ve kanseri tetikleyebilir.

Hormonal hasar veriyor

Ojelere koku veren dibütil rehitalat maddesi, hormonlar ve metabolizma üzerinde hasarlara, jinekolojik hastalıklara ve solunum yolları hastalıklarına neden olabilir.

Sonuçlar kaygı verici

Bilim adamlarının yaptığı bir araştırmada, 24 kadından oluşan bir grupta, tırnaklarının boyanmasından 6 saat sonra difenil fosfat seviyelerinin yükseldiği görüldü. Bu madde hormon dengesini bozarak, yağ depolanmasına ve aşırı kilo alımına sebep oluyor.

KAYNAK:Ensonhaber.com