Hakkari'nin Irak sınırında bulunan Çukurca Sağlık Ocağı'nda görevli hemşireler öğrencileri aşılamak için doğa koşullarına meydan okuyor.

Terör olaylarıyla sık sık gündeme gelen Çukurca ilçesinin beyaz melekleri zor şartlarda aşısız çocuk bırakmamak için büyük fedakarlıkta bulunuyor.

İlçe sağlık ocağında görevli hemşireler Mihriban Kayahan, Emel Duyan ve Özlem Koça, araçlarla belirli bir noktaya kadar gidebildikleri köylere yaya olarak kilometrelerce yol katederek ulaşmaya çalışıyor.

Birçok köyde aşı yapan 3 kişilik sağlık ekibi, önceki gün Gündeş köyüne hareket etti. Havanın yağışlı olması nedeniyle adeta çamur deryasına dönüşen köy yolunda ilerlemekte zorluk çeken sağlık ekibi, araçlarından inmek zorunda kaldı. Belirli bir noktaya kadar araçla giden sağlık ekibi, daha sonra, tıbbi malzeme bulunan çantaları alarak yaklaşık 2 kilometre süren yolculuğun ardından köye ulaştı. Köydeki Şehit Asteğmen Bekirhacı İsmailoğulları İlköğretim Okuluna giden sağlık ekibi, öğrencilere tetanos ve kızamık aşıları yaptı. Çocukları aşılayan hemşireler dönüş yolunda da aynı çileyi yaşadı.

Hemşire Mihriban Kayahan, yaklaşık 3 hafta önce başlayan aşı kampanyası kapsamında ilköğretim öğrencilerine aşı yapmak için köylere gittiklerini söyledi.

Zor şartlar altında ulaştıkları köylerdeki ilköğretim 1. sınıf öğrencilerine kızamık, 8. sınıf öğrencilerine tetanos aşısı yaptıklarını ifade eden Kayahan, ''Çevre köylerdeki okullara ulaşarak aşı yapmaya çalışıyoruz. Sınırın en ücra köşesindeki köylere bile ulaşarak aşısız çocuk bırakmayacağız. Köylerin sınırda olması bizim için fark etmiyor. Bütün köylere gideceğiz'' diye konuştu.