ISPARTA'nın Yalvaç Devlet Hastanesi'nde geçen yıl 152 bin 43 hasta polikliniklere başvururken, 68 bin 400 hasta da acil servisten yararlandı.

Isparta Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Yalvaç Devlet Hastanesi'nde geçen yıl 152 bin 43 hasta poliklinik hizmeti aldı. 68 bin 400 hastanın da acil serviste tedavi gördüğü hastaneden yararlanan sayısı toplam 220 bin 443 oldu. Geçen yıl polikliniklere başvuran hastalardan 6 bin 464'ü yataklı tedavi hizmeti aldı. 802 hasta ise uzman doktor olmaması ya da başka nedenlerle ambulansla Isparta'daki hastanelere sevk edildi. Hastanede 18 hastanın tedavi gördüğü sırada öldüğü belirtilirken, 6 bebeğin de dünyaya geldiği kaydedildi.

İlçenin toplam nüfusunun 43 bin olduğunu belirten hastane yetkilileri, polikliniklere başvuruda bulunan hasta sayısı baz alındığında hastaneden Şarkikaraağaç ve Gelendost ilçelerinde yaşayanların da yararlandığının ortaya çıktığını aktardı.

Başhekim Uzm. Dr. Alparslan Çelik, uzman doktor sayısı bakımından bugünlerde en verimli dönemi yaşadıklarını anlatırken, "Hastanemizde poliklinik sayımızın bu yıl daha da yüksek olmasını beklerken hasta sevk sayılarında da önemli oranda düşüş bekliyoruz" dedi.