Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, yüz nakli yapılan Uğur Acar'ın sakallarının belirgin hale geldiğini belirterek, ''Artık tıraş olması gerekecek. Ayhan Bey'in sakal tarzını beğendi, ondan yapacağını söyledi'' dedi.

Türkiye'nin ilk yüz nakli ve Türkiye'nin ikinci çift kol nakli operasyonuyla ilgili olarak Akdeniz Üniversitesi Senato Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Türk hekimlerinin önemli işler başarabileceğini tüm dünyaya göstermiş olduğunu kaydetti.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ''Beni Türk hekimlerine emanet edin'' sözünü hatırlatan Kurtcephe, ''Ulu Önder Atatürk'ün ne kadar haklı ve doğru bir söz kullandığını bütün insanlığa göstermenin millet olarak mutluluğunu yaşadık. İnandığımız zaman her şeyi yapabileceğimizi gösterdik. Bu süreç Akdeniz Üniversitesini marka haline getirme süreci olarak yaşandı. Başarılarımız bundan sonra da devam edecektir'' diye konuştu.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Abdullah Erdoğan da Akdeniz Üniversitesinin güzel bir başarıya imza attığını belirterek, üniversitelerin amaçlarının bu olduğunu söyledi.

Erdoğan, bu olayın sadece idarecilerin, işi yapan kişilerin değil tüm hastanenin ve ekibin başarısı olduğunu ifade etti.



-Uğur Acar'a top sakal modeli-



Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan da üniversitede başarılı çalışmalara imza atma yönünde bir misyon olduğunu, kendilerinin de bu misyonu devam ettirdiğini bildirdi.

Prof. Dr. Özkan, yüz nakli yapılan Uğur Acar'ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, ''Yüz nakli olan hastamızda bugün 9'uncu günümüz. Oldukça iyi konumda. Onunla ilgili en ufak bir sorunumuz yok. İnşallah hafta sonu sizin karşınıza sunmayı planlıyoruz. Kendisi gayet motive, aslında şu anda bile sunulabilir. Ama bizim beklediğimizden daha ileriye gidiyor. Ağır ağır gitmeyi planlıyoruz'' diye konuştu.

Uğur Acar'ın istediği zaman ayağa kalkabileceğini belirten Özkan, genel anlamda yürütme işlemini bugünden itibaren başlatabileceklerini söyledi.

Ani hareketler yapmaması ve damarlarla ilgili oynama olmaması için ağır davrandıklarını belirten Özkan, ''İlk 10 gün çok kritikti. Bugün 9'uncu günümüz. Yarın çok daha rahat olacaktır'' dedi.

Acar'ın sakallarının da daha belirgin şekilde çıkmaya başladığını söyleyen Özkan, ''Artık tıraş olması gerekecek. Ayhan Bey'in sakal tarzını (top sakal) beğendi, ondan yapacağını söyledi. Hafta sonu karşınıza çıkar ve o zaman tıraş etmeyi planlıyoruz'' diye konuştu.

''Şu anda yüz nakli için donör çıksa ne zaman ameliyat edersiniz'' sorusu üzerine Özkan, ''Donör çıksa bir saat sonra ameliyata alırız'' dedi.

Çift kol nakli yapılan Atilla Kavdır'ın ise halen yoğun bakımda olduğunu söyleyen Ömer Özkan, Kavdır'ın sağlık durumunun iyiye gittiğini belirtti.