Isparta’da 91 yaşındaki yaşlı adam, göz muayenesi için gittiği hastanede organ bağışında bulunarak, "Ben önder olmak istiyorum. Bu davranışı muhitimize yaymak istiyorum. Televizyonlardan duyuyoruz, yaralı veya parça bekleyen birçok insan var. Ben öldükten sonra benim yarayan organlarımı onlara versinler. Faydamız olsun. Ölüp gittikten sonra ne olacak" dedi.

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde yaklaşık 3 yıldan bu yana huzurevinde yaşayan ‘Adalı Halil’ lakaplı 91 yaşındaki Halil Gökdal, tüm organlarını bağışladı. Göz muayenesi yaptırmak için Isparta Şehir Hastanesine gelen 91 yaşındaki bekar Gökdal, yaptığı davranışla herkese örnek oldu.

Televizyonlardan öğrendiği organ bağışı konusuyla ilgili insanlara faydalı olmak adına bu davranışı gerçekleştirdiğini belirten Gökdal, "Bu içeriden gelen bir şey. Ben ölünce organlarım toprağa gideceğine, dünyada kalanlara bir yararımız olsun" dedi.

Ailesi sevdiği kızı istemeyince bugüne dek hiç evlenmedi

Isparta’nın Eğirdir ilçesindeki ‘Ada’ olarak bilinen Yeşilada Mahallesi’nde 1926 yılında dünyaya geldiğini ve asıl mesleğinin terzilik olduğunu anlatan Halil Gökdal, "Eğirdir’de doğup büyüdüm. 3 yıl ilkokul okudum. Sonra çıraklıktan terzilik mesleğine başladım. Askere gidip geldikten sonra, ticaretle uğraştım. Memleketim olan Eğirdir’de su ürünleri ticareti, balıkçılık gibi birçok faaliyette bulundum. Annem ve babam sevdiğim kızla evlenmeme izin vermedikleri için hiç evlenmedim" ifadelerini kaydetti.

88 yaşında huzurevine yerleşti

Hayatı boyunca en iyi imkanlara sahip olduğunu ve maddi olarak büyük paralar kazandığını anlatan Gökdal, sağlığın hiçbir şeyle kıyaslanamayacağını ifade etti.

Türkiye’nin birçok ilini gezdiğini anlatan ve 88 yıldan bu yana Eğirdir Yeşilada’daki evinde ikamet ettiğini kaydeden Gökdal, yaklaşık 3 yıl önce Eğirdir Huzurevi’ne yerleştiğini anlattı. Burada televizyonda izlediği haber ve diğer programlardan organ bağışını duyduğunu anlatan Gökdal, "Huzur evindeyim, rahatız. Çoktan beri bağış yapmak istiyordum. Sorduğum yerde Eğirdir’de bilen yoktu. Buraya göz doktoruna geldiğimizde bağış yapabileceğimi öğrendim. İçeriden gelen bir şey yani. Ben ölünce organlarım toprağa gideceğine, dünyada kalanlara bir yararımız olsun. Toprağa gidip de ne olacak yani" ifadelerini kullandı.

"İnsanlık icabı bir şey"

En iyi şekilde hayatını bugünlere kadar getirdiğini ileten Gökdal, "İnsanlar, dünyada kalan adamlara ve hastalara yardım etsinler. Ben önder olmak istiyorum. Bu davranışı muhitimize yaymak istiyorum. Televizyonlardan duyuyoruz, yaralı veya parça bekleyen birçok insan var. Ben öldükten sonra benim yarayan organlarımı onlara versinler. Faydamız olsun. Ölüp gittikten sonra ne olacak. Zenginler parayı mezara mı götürüyor, bu davranış insanlık icabı bir şey" diye konuştu.

Herkesi bağış yapmaya davet etti

Yaptığı organ bağışının, yaşadığı bölgeden başlayarak ülke genelinde yaygınlaşması gerektiğine değinen Gökdal, herkesi bağışta bulunmaya davet etti.

Gökdal, Isparta Şehir Hastanesi Organ Bağışı Birimi’nde gerekli form ve evrakları doldurduktan sonra Eğirdir’deki huzurevine gitmek üzere hastaneden ayrıldı.