Döşemealtı Belediyesi’nin hasta nakil ambulansı ile 2016 yılında 141, 2017 yılı Ocak-10 Kasım arasında 220, toplam da ise 361 hasta evlerinden alınarak çeşitli sağlık kuruluşlarına taşındı.

Döşemealtı Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl belediye bünyesinde faaliyete başlayan hasta nakil ambulansı, acil müdahale gerektirmeyen, stabil yatağa bağımlı ancak sedyeyle nakledilmesi gereken hastaların evden hastaneye, hastaneden eve ulaşımlarını sağlıyor. Hafta içi ve mesai saatlerinde hizmet veren ambulans gelen talepler doğrultusunda hastalara yönlendiriliyor. Döşemealtı Belediyesi hasta nakil ambulansı ile 2016 yılında 141 hasta nakli gerçekleştirilirken 2017 yılı Ocak- 10 Kasım itibariyle bu sayı 220’ye çıktı. Bugüne kadar 361 hasta, çeşitli sağlık kurumlarına nakledildi.

Kısmi felçli babası ve kız kardeşiyle yaşayan ve 10 yıldır şeker hastası olan Arzu Pörbelek, hastalığı nedeniyle sağ bacağını kaybetti. Tedavi ve kontroller için hastaneye gitmesi gereken Pörbelek’i Belediye sağlık ekibi, evinden alarak hastaneye götürdü. Pörbelek, tedavisini ardından tekrar evine getirildi.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, "Hasta nakil ambulansı ilçemizde büyük bir eksiklikti. Geçtiğimiz yıl, sosyal belediyecilik hizmetlerimize bir yenisini daha ekleyip, belediye bünyesine kattığımız ambulansla bu eksikliği giderdik. Hastaların evden hastaneye, hastaneden eve ulaşımlarını güvenli bir şekilde sağlıyoruz. Ambulans hizmetiyle hasta ve hasta yakınlarından olumlu tepkiler alıyoruz " dedi.