Günümüzde kilo vermek amacıyla yapılan obezite ameliyatı yöntemleri giderek artış göstermeye devam ediyor. Bilindiği üzere obezite günlük yaşantımızda en ufak hareketleri bile yapmamızı engelleyen sorunlar arasında yer alır.

Obezite Tedavisi İçin Ameliyat Çeşitleri

Doktorlar obezite ameliyatı çeşitleri arasından çoğu zaman mide balonu ve tüp mide ameliyatını tercih eder.

Obezite Ameliyatı Sonrası Bilinmesi Gerekenler

Çoğu kişi obezite ameliyatından sonra bütün sorununun çözüleceğini düşünür. Fakat ameliyattan sonra spor ve diyet yapmanız yeniden obezite olmamanız açısından önem taşır.

Obezite Cerrahisi Ameliyatı Nasıl Etkili Oluyor?

Çocuk Yaşadıklarını Unutur Ama Ona Yaşattığınız Hisleri Asla Unutmaz! Çocuk Yaşadıklarını Unutur Ama Ona Yaşattığınız Hisleri Asla Unutmaz!

Eğer obezite cerrahinizin uyarılarına uyarsanız ameliyatın etkisi daha etkili olacaktır. Aksine sizden isteneni uygulamazsanız obezite ameliyatının beklentinizi karşılayacağı söylenemez.

Obezite Cerrahisi Sonrası Ne Kadar Sürede Ne Kadar Kilo Verilir?

Hastanın obezite ameliyatından sonra 2 aylık süreçte vereceği kilo birtakım standartlara göre değişkenlik gösterebilir.

Obezite Cerrahisi Sonrası Ne Zaman İşe Dönmek Mümkün

Cerrahlar genelde obezite ameliyatı sonrasında 3-4 hafta boyunca işe dönmemeniz konusunda uyarılarda bulunur.

Mide Balonu Nedir?

Adını sıkça duyuran mide balonu, kilo kaybına sebep olmak için uygulanan yöntemler arasında yer alır. Herhangi bir zararı yoktur ve 6 ayda bir düzenli olarak değiştirilir. Obezite zaman geçtikçe kanser ve daha birçok sağlık sorununa sebep olduğu için mide balonu gibi yöntemlere sıklıkla başvurulur.

Mide Balonu Nasıl Uygulanır?

Hasta hafif uykudayken endoskopi gerçekleştirilerek yerleştirilir. Çıkarılırken de aynı şekilde hafif uyku anında olmanız gerekir. Sağlıklı bir yaşama sahip olmak istiyorsanız siz de mide balonu yöntemine başvurabilirsiniz.

Yutulabilir Mide Balonu Neden Takılır?

Yutulabilir mide balonu temel amaç olarak kilo vermek amacıyla takılır. Herhangi bir iz bırakmadığı için hastalar mide balonu taktırmakta sorun görmez. Diyet veya spor gibi denemeleri başarısız olan birçok insan mide balonu sayesinde istediği kiloya kavuşabiliyor.

Mide Balonu Fiyatları

Araştırma yaptığınızda mide balonu fiyatlarının doktordan doktora değişkenlik gösterdiğini fark etmeniz mümkündür. Bunun sebebi mide balonu uygulaması yapan doktorların giderek yaygınlık göstermesidir.

Tüp Mide Ameliyatı Nedir?

Obezite sorununun çözülmesi için doktorlar tarafından tavsiye edilen ve uygulanan işlemlerden biri olarka tüp mide ameliyatı örnek gösterilebilir. Ameliyatta amaç midenin çevresindeki yağlardan ayrılarak serbest hâle gelmesidir.

Tüp Mide Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Uzun süre obezite sorunu yaşayan ve önceden ameliyat gerektirmeyen obezite işlemlerinin hepsini denemesine rağmen sonuç alamayan herkes tüp mide ameliyatı olabilir. İstisnai bir durum yaşanmadığı müddetçe 18 yaşından küçüklere tüp mide ameliyatı genelde uygulanmaz.

En Sık Hangi Mide Küçültme Ameliyatı Yapılıyor?

Günümüz koşullarında en sık tercih edilen mide küçültme ameliyatlarından birinin tüp mide ameliyatı olduğu söylenebilir. Bu ameliyatta midenin içine buji adı verilen tüplerden yerleştirilir.

Tüp Mide Ameliyatı Olanlar Ne Kadar Kilo Veriyor?

Tüp mide ameliyatı olanlar operasyonun etkisini hemen göremeyebilir. Çoğu zaman ameliyattan 5 yıl sonra kiloların %60’ı verilir. Her ne kadar kilo verme durumu kişinin özelliklerine göre değişse de çoğu kişi ilk ayda 10-20 kilo veriyor.

Tüp Mide Ameliyatı Kaç Yaşına Kadar Yapılır?

Araştırma yaptığınızda tüp mide ameliyatının 18-65 yaş aralığındaki bireylere yapıldığını görürsünüz. Fakat bunun için belli başlı şartlara uymanız gerekiyor. Kimi durumlarda 18 yaşından küçük ya da vücut kitle endeksi 40’tan düşük bireylere de ameliyat yapılabiliyor.

Tüp Mide Ameliyatından Sonra Nasıl Beslenilmeli?

Ameliyattan sonra protein sizin için iyi bir beslenme kaynağı durumuna gelecek. Özellikle öğün atlamamanız tüp mide ameliyatı sonrasındaki yaşantınız için çok önemlidir.