Aman ha,sakın ha, bu fırsatı kaçırmayalım !!! EĞİRDİR GÖLÜ 2011 DÜNYA OFFSHORE ŞAMPİYONASI, Su kirliliği Kontrol Yönetmeliğine mi takılıyor?...Hayır,hayır olamaz !!! Şampiyonayı düzenleyen İstanbul Offshore Kulübü, Dünyada karbon izini silen sulardaki ilk ve tek şampiyona ünvanına sahip.

                      Saatte 90-95 mil hız yapan bu sürat teknelerindeki E-TEC motorları; direk enjeksiyonlu,çift zamanlı,yakıtta cimri ve düşük egzoz emisyonuna sahip motorlar. Yani; ÇEVRE DOSTU. Suya,yani;su alıcı ortamına herhangi bir egzoz emisyonu yok. Düşük ekzoz emisyonu havaya veriliyor.

                     Daha önceleri, MOGAN GÖLÜ’nde yapılan bu şampiyonada, Teknelerin pervaneleri, Mogan Gölü’nün suyunu temizledi. Gölü değil kirletmek,aksine temizliyor !!!

                     Buradan, Isparta İl Çevre ve Orman Müdürlüğüne sesleniyorum : EĞİRDİR GÖLÜ’nü,Isparta’mızı ve onun sahip olduğu kaynak değerlerini dünya arenasına taşıyacak böylesine önemli bir Şampiyonaya karşı çıkmayı bırakın !!! Ayağımıza gelen bu fırsatı kaçırtmayın lütfen.
                   Gölümüzü, Eğirdir Belediyesinin Göl kıyısına döktüğü çöpler kirletmiyor da,Sürat tekneleri mi kirletiyor ?!!! Yapmayın,etmeyin beyler !!!

                    ORTAK AKIL’a yönelelim lütfen.

Tarhan'ın Bu Konuda Yaptığı Araştırmaya İse Şöyle Bir Cevap Geldi...

Merhaba Zeki Bey, yapmış olduğunuz telefon görüşmesine istinaden gerekli bilgiyi aşağıda bulabilirsiniz.

Motorlarımız çevreci motorlardır. Modifiye edilmemiş standart motorlardır. Gaz salınımı düşüktür. Pervanelerin çalışma şekline bağlı olarak suyu kirletmenin aksine havalandırmaktadır, dolayısıyla suda yaşayan canlılara faydalı olmaktadır. Daha önceki tecrübelerimizden bir örnek vermek gerekirse Ankara Mogan Gölü buna en iyi örnektir.

Saygılarımla,

Pınar YILMAZ

Pazarlama Direktörü / Marketing Director

İstanbul Offshore Kulübü / Istanbul Offshore Club

Orhan Veli Kanık Cd. Yakut Sk. No:3 Kat:2

Eryılmaz Plaza - Kavacık - İstanbul