Abdullah Gül’ün desteklediği, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın kuracağı iddia edilen parti ile ilgili detaylar ortaya çıkmaya başlamıştır.

Dün itibariyle yenibirparti.org adli internet sitesi yayın yapmaya başladı. Burada 4 yapraklı yonca amblemi ile de partilerinde kimlerin olabileceği ile ilgili gizemli bir açıklama yapılmış. Bunların kim olduğu açıkça yazılmamış olsa da Abdullah Gül’ün desteklediği Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın kuracağı partinin olacağı anlaşılmaktadır.

Aylardır bu haberler konuşuluyor olması ve bu parti kurucularının da yalanlamaması bu iddiaları güçlendirmektedir. Şimdi Sayın Recep Tayyip Erdoğan sayesinde Bakan, Başbakan, Cumhurbaşkanı olacaksınız sonra da kalkıp ona rakip olacaksınız. Neden? Bu ülkede bu makamlardan daha yüksek bir makam var da biz mi bilmiyoruz? Bir dönem dışarda kalmaya tahammülünüz yok, öylemi? Artık bu tür ihanetlerden kurtulun. Siz diyelim ki parti kurdunuz, neyi vaad edeceksiniz? Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptıklarına hayalleriniz bile yetmez. Ama Süleyman Özışık’ın yazısında belirttiği gibi terörden tutuklu olanları mı salıverceksiniz? Yoksa darbeci Sisi ile mi aranızı düzelteceksiniz?

“Bir parti mi kuracaksınız? E, kurun tamam da yani nedir olaya bir gizem katmalar, esrarengiz mesajlar vermeler, evlendirme programlarındaki gibi paravanının arkasındaki gelin misali saklanıp nabız yoklamalar falan? “

Yani şimdi siz parti kurup % 60 oy falan mı alacağınızı düşünüyorsunuz? İşte bakın bir sürü soru işaretiyle karşı karşıyasınız.

Burada Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını aktarıyorum.

“Kardeşlerim burada gençler şu kısmı özellikle takip edelim.  Bakınız siyasetin bir hasbiliği vardır, birde hesabiliği vardır. Hasbilik işte ideal olanıdır. Hesabilik menfaat çetelerinin hakim olduğu yerdir. Ne çektiysek hesabi olanlardan çektik ve onlar hep gölgelediler, hep lekelediler. Ve onlarla  yol da yürüyemedik onlar yol ve dava arkadaşı olmadılar. Yolda bıraktılar, bunları sizler zaten gayet iyi biliyorsunuz. Kim olabileceğini  biliyorsunuz.  Yola çıktık miletvekili oldular, belediye başkanı oldular, bakan oldular ama trenden indiler, trenden inenlerde bir daha zaten bu trene binemediler ve binemeyecekler,  onun için zaman zaman benim istediğim yok, benim istediğimi yapmıyorsunuz, ne olur bu tür şeyler olmasın, hasbi olalım evvelallah.  Davayı iktidara taşıyalım, nefsimizi değil, eğer nefsimizi iktidara taşıması mücadelesi verirsek yaya kalırız. Onun için nefsi  ne kadar ayaklar altına alırsak hedefe o kadar çabuk ulaşırız.”

Şimdi siz tam da hesabi taraftasınız.

Ben size daha kısa bişey sorayım. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gözlerine nasıl bakacaksınız?