SDÜ'nün yeni rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun yönetim anlayışı önceki döneme göre biraz farklı. Her idarecinin yöntemi farklıdır.

Hasan hoca üniversiteyi piyasa şartlarına ve hayatın gerçeklerine göre idare etmek istiyor.
İlçelerdeki meslek yüksek okulu öğrencilerinin artırılması, talep olmayan bölümlerin yerine, talep
olan bölümlerin açılması, şehir ve sivil toplum ile ilişkiler, üniversitenin hayatın içine girmesi ve
ekonomik anlamda üniversite birimlerinin verimli çalışması gibi çok sayıda örnek var kısa sürede
görebildiğimiz. 

Hayata geçtiği takdirde SDÜ'yü daha da büyütecek, Isparta’ya sadece ekonomik anlamda değil, her alanda ciddi katkı sağlayacak çalışmalar var.

Diğer konulan ilerleyen günlerde sizlerle paylaşacağız ama bugün Tıp Fakültesi Hastanesinin 4 ayda nasıl bir ilerleme kaydettiğini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Son yıllarda Tıp Fakültesi sürekli olarak ekonomik sorunları ile, döner sermaye primlerini ödeyememesi ile, hizmet ve mal alımı yaptığı firmaların parasını çok geç ödemesi ile gündeme gelirken, kısa sürede kendini toparladı ve artık gündem değişti.

Hastanenin borçları azaldı, bütçe fazla vermeye başladı, yeni cihazlar alınıyor, borç ödeme vadesi kısaldı, döner sermayeler zamanında eksiksiz ödeniyor, yeni yatırımlar yapılıyor.

Peki bunlar nasıl yapıldı kısa sürede? Hastanenin işletme mantığı değişti, reel hayata ayak uyduruldu. Yeni idare, Başhekim Tuğrul Sezer ile birlikte yeni bir anlayış ile hizmet etmeye başladı. Rektör Hasan İbicioğlu hocada her türlü desteği verdi.

Hastanedeki idari ve işletme yanlışları ortadan kalkınca, rektörlükte hastaneye biraz daha fazla ilgi gösterince insanı mutlu eden tablolar yaşanıyor.

İşin bir adım ötesi ve daha önemli şu. Para işi alt -yapı demek. Para işini çözünce, diğer başarılı
çalışmalar da beraberinde geliyor. Tıp alanında başarılı operasyonlar yapılıyor, hasta memnuniyeti artıyor.

Tuğrul hoca, yeniliklerinin süreceğini, hastanenin yeni bölümleri ile bölgenin en önemli sağlık merkezi haline geleceğini söylüyor. Hastane yönetiminin aldığı kararlar ve yapılan icraatlarda bunun göstergesi.

SDÜ'deki değişime dikkat. Bu değişim, devam etmeli ve Ispartalı da destek vermeli. Isparta için olmazsa - olmaz konumundaki üniversitemize sahip çıkalım. Yıpratma çalışmalarının kimseye faydası olmaz.

Meslek yüksek okullarının yeni bölümleri sayesinde SDÜ'ye binlerce yeni kayıt geldi. Bunun neresi kötü. Bu tür çalışmaları destekleyelim.

Ayrıca 24 şehidimiz sonrasında SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, SDÜ Senatosu, bütün akademik ve idari personel ile öğrencilerini duyarlılıklarından dolayı kutluyorum. Her zaman olduğu gibi milli duyarlılığın önde gelen kurumu oldular.

DAHA NE YAZALIM

Birilerinin benimle bir derdi var ama anlamış değilim. Şükürler bugüne kadar hiç kimseye kötülüğüm olmadı ama galiba şahsi sorunları var. Allah yine de selamet versin.

Eğirdir Gölü ile ilgili yazım üzerine bir yorum gelmiş ve akılları sıra beni okuru aptal yerine koyduğumu, planın ayrıntılarını yazmam isteniyor.

Planın içinde ana sorunları zaten yazımda belirttim. Madde madde yazma şansınız yok. Daha ne yazalım: Duble yolun olmayacağını, tavuğun dahi gölden su içemeyeceğini, bir çok yerleşim alanının kalkacağını ve insanların mağdur olacağını yazdık.

Kardeşim sizin anlama kapasiteniz yoksa ben ne yapayım. Ortada bir sorun var. Bu sorun benim değil, Eğirdir'in, Isparta’nın sorunu. Bu sorunu ortadan kaldırmak için de Ispartalıya görev düşüyor. Bizden söylemesi. Yarın hepiniz pişman olursunuz. Bundan daha net nasıl yazılır?