Değerli arkadaşlar, 31 mart yerel seçimlerine az bir zaman kaldı. Deyim yerindeyse artık uzatmalara girmek üzereyiz. Cumhur ittifakına sahip çıkmayan tek kişinin Yusuf Ziya Günaydın olduğunu artık bilmeyen yoktur diye düşünüyorum. Eleştirilere rağmen Yusuf Ziya Günaydın farklı kesimlerin oyunu almak için Cumhur ittifakını elinin tersiyle itmiş, gerek kendi parti politikası ile ve yerelde kendi tabanıyla ters düşmüştür.

2018 yılında yapılan ve hayali rakamlarla şişirilen 620 milyonluk bütçe ile alakalı birkaç hususu da dile getirmek istiyorum. Sayın Yusuf Ziya Günaydın 2018 yılında Isparta’ya 620 milyonluk ne yaptınız? Kaç tane hastane, kaç tane sosyal tesis yaptınız? Bütçe gerçekleştirme oranınız yüzde kaç? 15 yıllık belediye başkanlığınızda Isparta’nın vizyonunu değiştirecek kaç tane proje yapıp bitirdiniz? 620 milyonluk bütçe ile otogarı bile bitiremediniz. Müteahhit kaçtı gitti. Gerçi siz onu da ballandıra ballandıra kanundan doğan bir hak ile fesh ettiğinizi anlattınız ama artık buna kim inanırsa.

Bazen geri çekilmek de erdemliliktir. Yani siz 100 yaşına kadar belediye başkanlığı yapacağınızı mı düşünüyorsunuz? 21. Yüzyılda artık sizin politikalarınız ile bir yere varılamayacağını bu millet anladı.   

Artık klasik belediye anlayışının modası çoktan geçti. İnsanlar artık belediyelerden ekonomik hamleler bekliyor. İş alanları bekliyor. İnsanlar artık belediyeleri en yakın kurum olarak görmek istiyor. Her derdinin çözüme kavuştuğu bir çözüm merkezi olarak görmek istiyor. Siz belediyenin kapılarını vatandaşa kapatarak bu milletin asıl sorunlarını göz ardı ederek, taştan heykeller yaparak bir yere varamazsınız. Siz tamamen tribünlere oynayan, ne şiş yansın, ne kabap, ben ölünceye kadar belediye başkanlığı yapayım da Isparta ne olursa olsun benim umrum da değil tavırlarını takınıyorsunuz.

15 yıldır sosyal konut ile ilgili bir çok vaatleriniz olmasına rağmen hiçbirini yerine getirmediniz. Getirmediğiniz gibi çember daraldıkça yani seçimler yaklaştıkça daha da agrasif bir tavır sergileyeceğinizi şimdiden görmek mümkün. Ne diyelim Allah büyük.