BAĞLAR…

                              “Bağlara yayılacağız,Turizme sarılacağız” Rahmetli KURTAY’ın bu özdeyişi,acaba hayat bulmuş muydu? Yoksa,bu yayılma bir saçılmaya mı dönüşmüştü?...Şehir Plancısı bilim insanları, Boğazova  Yerleşkesini “saçılma” olarak nitelendiriyordu…Verimli tarım arazileri üzerindeki bu saçılma, yanlış ve de tehlikeli bir gidişi gösteriyordu…
                               …Evet, bu yazımızda,BOĞAZOVA’nın başlangıcı olan BAĞLAR MAHALLESİ’nin seçim sonuçlarını analiz edeceğiz. Elmanın başkenti Isparta.Bu başkentin kalbinin attığı yer ise; Eğirdir’in BOĞAZOVA’sı. Yani; ELMA CENNETİ.

                                                                 ***
                              İşte Bağlar Mahallesinin 12 Haziran Fotoğrafı :

                              AKP……………….%49
                              CHP……………….%20
                              MHP………………%21
                              DP…………………%5
                              DİĞER ……………%5
                     
                           AKP oyları; Türkiye genelinin %0.9, Isparta’nın da %4 gerisinde.Eğirdir ile karşılaştırıldığında ise, Bağlar Mahallesinde İktidar oylarının %5 oranında düştüğünü görüyoruz. Bağlardaki bu sonucu nasıl okumamız gerekiyor?...Elbette ki doğru okuyacağız.Çünkü,tarafsız gazetecilik yapıyoruz.Kamuoyunu objektif bir şekilde oluşturmak gibi çok yüce bir misyonumuz var.

                                                                 ***
                        Boğazova kırsalı ile Bağlar Mahallesi etle tırnak gibi.Birbirine çok yumuşak bir geçiş var. Şehir Plancılarının ve Akademik camianın “düalist bir yapı” olarak nitelendirdikleri Bağlar Mahallesi; Kır kökenli ortakçılar,Hizmet sektöründeki  kamu çalışanları ile Eğirdir Orta Sınıfının mülkiyetindeki küçük boyutlu tarım işletmecilerinin harman olduğu bir yapı.”Düalist yapı” denilen de işte bu fotoğraf.
                       Eğirdir şehri, aslında orta sınıf ve küçük burjuvazinin hakim olduğu bir yerleşim.Eğirdir’in eski Belediye Başkanlarından Tacettin GENCAY, Eğirdir’in siyasal yapısıyla ilgili geçmişte şu söylemde bulunmuştu: “…Eğirdir sağcıdır.Sol düşünce ise,Eğirdir’de azınlıktadır”
                      …Evet, zaten seçim sonuçları da bunu göstermiyor mu?...

                                                                                          DEVAM EDECEK…

                                                                          GELECEK YAZI: BOĞAZOVA KIRSALI