EĞİRDİR ESKİ BELEDİYE BAŞKANI ŞENGÖL, EĞİRDİR GÖLÜ ÖZEL HÜKÜMLERİNİ

TARHAN’A DEĞERLENDİRDİ…

• EĞİRDİR İÇİN BU BİR CİNAYETTİR !!!

• GÖL İŞLETME KOTU OLARAK 919.30 METRE;MAKSİMUM SU SEVİYESİ VE GÖL KIYI ÇİZGİSİ KABUL EDİLİYOR…BU DURUMDA,KONUTLARA SU BASAR,TÜM SAHİL BANDI TAHRİP OLUR !!!

• KIYIDAN 30 METRE DİKEYDE,ŞEHİR KANALİZASYON ŞEBEKESİ; 918.90 METRE KOTU BAZ ALINARAK YAPILMIŞTIR. EĞER BU KOT, 919.30’A ÇIKARSA, KANALİZASYON ŞEBEKESİNİN BİRÇOK BÖLÜMÜ ATIL DURUMA DÜŞECEK VEYA EVSEL SIVI ATIKLAR, GÖLE KARIŞACAKTIR !!!

• KAZANILMIŞ HAKLAR ORTADAN KALKIYOR !!!

• BU FERMAN; SEKİZ BİN YILLIK EĞİRDİR’İ TARİHTEN SİLMENİN VEYA HER AÇIDAN KÜÇÜLTMENİN FERMANIDIR !!!

• KOVADA KANALI, EN BÜYÜK DOĞAL ARITMA TESİSİDİR !!!

• GÖLDEKİ OTLANMA,KİRLİLİK GÖSTERGESİ,ÖTRÖFİKASYON OLARAK GÖSTERİLİYORDU, BU TASLAKTAN ANLIYORUZ Kİ, GÖLDEKİ OTLARIN KORUNMASI GEREKİYORMUŞ !!!

                                             Zeki TARHAN- EĞİRDİR

                                             [email protected]



                                    Eğirdir’in 89’ – 99 yıllarında iki dönem üst üste ve 2004 – 2009 da da, bir dönem Belediye Başkanlığını yapan Ömer ŞENGÖL, Eğirdir Gölü Özel Hükümlerini, bu satırların yazarına değerlendirdi…

                                  “Eğirdir ilçesinin kazanılmış bir hakkı var…” diye söze başlıyordu ŞENGÖL.90’lı yıllarda Valilik Mahalli Çevre Kurulu’nun bir kararını anımsatıyor ve bu taslak özel hükümlerin, kazanılmış haklardan hiç söz etmediğini vurguluyordu…Bu taslak metnin,ağır bir dille kaleme alındığını,halkın kolayca anlamasının mümkün olmadığını dile getiren ŞENGÖL, “ Genel anlamda, bir şablon olarak hazırlanmış,metne “EĞİRDİR” eklenmiş…” diyordu…

                                                                  ***

                                 Başkan ŞENGÖL, özel hükümlerle ilgili olarak,köşeli ve sert söylemlerde bulunuyordu…İşte söyledikleri:  “…Eğirdir için,bu bir cinayettir !!! Çünkü; 919.30 olarak tespit edilen su kotu kabul edilirse,şehir yerleşiminde konutların bodrum katlarına su basar…Tüm kıyı kesiminde yollar ve kıyılarda parklar tahrip olur ki; 2004 yılı ilkbaharında ve daha önceki yıllarda Göl su kotu, 918.70 iken bile, bu zarar çekildi…

                                  Eğirdir yerleşiminin pek çok yerinde,kıyıdan 30 metre dikeyde; altyapı tesisleri ile bir çok kurum ve kuruluşa  ait yapılar zarar görür… Kaldı ki; Şehir Kanalizasyon Şebekesi, 918.90 kotu baz alınarak yapılmıştır.Bu kot; 919.30 kotuna çıktığı zaman, Kanalizasyon Şebekesinin birçok bölümü,atıl duruma düşecek veya evsel sıvı atıklar Göle taşınacaktır !!!”

                                                                ***

                              …Ve işte ŞENGÖL’ün keskin vede köşeli sözleri: “…Bu FERMAN, sekiz bin yıllık EĞİRDİR’i, tarihten silmenin veya her açıdan küçltmenin fermanıdır !!! Göldeki otların korunması gerekiyormuş !!! Hani otlar; Gölün kirlendiğini ve de ötrofikasyon sürecini anlatıyordu ?!!! Kovada Kanalı en büyük DOĞAL ARITMA TESİSİDİR !!!”

- - - - -