Gün geçmiyor ki Türkiye’nin büyümesini engellemek adına dış güçler yeni bir oyun çevirmesin. Her yıl 24 Nisan’da olduğu gibi  Amerika’nın 1915 olayları ile ilgili ne söyleyeceği beklenirken, başkan Bıden seçildikten sonra 2021 yılında olduğu gibi bu yılda 1915 olaylarının soykırım olduğu dile getirildi.

Bunun yanında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramının olduğu milli bayram olarak kutladığımız bir günde HDP milletvekili Garo Paylan 1915 olaylarının Soykırım olarak kabul edilmesi için Meclise kanun teklifinde bulundu. Tabi ki meclis gerekeni yapıp geri iade etti. Ancak en yüksek tepkiyi  yine  Ak Parti verirken, 6’lı masa üyelerinden tek bir ses bile çıkmadı. CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun sosyal medya paylaşımları ile bu olayı desteklerini açıkça ortaya koymaktadır.  

Bunların hesabı derhal sorulmalı, Garo Paylan ile Sezgin Tanrıkulu’nun milletvekillikleri düşürülmeli ve bu kirli düşünceye sahip kişiler meclis altında bir an bile durdurulmamalıdır.

Sözde milliyetçi İyi Parti HDP’ye hiçbir ses çıkarmamaktadır. Her defasında HDP ile birlikte olmadıklarını söyleseler de onların yaptıkları bu tür çıkışlara da ses çıkarmamaları gizli bir ittifakın olduğunu gün yüzüne çıkarmaktadır. İyi parti bu iki taraflı siyasetten bir an evvel vazgeçmeli, şayet milliyetçi bir yapıya sahipse derhal 6’lı masa etrafından çekilip bu ülkenin menfaatlerini düşünen, bu ülkenin çıkarlarını gözeten bir yapıya bürünmelidir.

Bu CHP ve İYİ partinin yaptıklarını millet görüyor. Bu aziz millet asla ülkesinin birliğine kast edenlerle iş birliği yapanları iktidara getirmemiş ve getirmeyecektir.  Eyyy halkım bunları görün ve neye oy vereceğizi iyi düşünün. Hayat pahalılığı biter, bu günler de geçer. Ancak bu vatan bu topraklar bizden gittikten sonra, parayla alamadığımız gibi kanımızı vermemizde yetmeyebilir. Kapalı kapılar ardında hesap, kitap yapanların amaçlarının ne olduğu ortadadır. 6’lı masa etrafında birleşen ve üçüncü toplantılarını yapanların adayları bile belli değildir. Ortaya somut hiçbir çözüm ve siyaset geliştirmemişlerdir. Masadaki herkes birbirini tartmaktadır. Küçük partilerde bu masada kendilerine alan açmaya çalışmaktan ileri gitmemişlerdir.

Tarihten ders ve ibret alıp önümüze bakmamız ve tercihlerimizi buna göre yapmamız gerekir. Vereceğimiz oylar bizim önümüzdeki 5 yılı teslim edecek yöneticileri seçeceğimizi unutmamamız gerekir.   Ülkemiz ve dünyamızı içinden geçtiği bu günler için geçen 20 yılı yok saymak, hiçbir şey yapılmamış gibi cezalandırmak, ülkemizin 50 yılının daha heba olacağını unutmamak gerekir. Bu kazanımlarımızı 6 aylık hayat pahalılığına feda etmemek gerekir.