SİVİL HAVACILIK MESLEK YÜKSEK OKULU

 Sivil Havacılık Meslek Yüksek Okulu, açılır mı, açılmaz mı? Açılsa ne olur? açılmasa ne olur?

Hızla gelişen Türk sivil havacılık sektörüne, dünya sivil havacılık standartlarına uygun nitelikli eleman yetiştirmek için Isparta Sivil Havacılık Yüksekokulu  açılabilir mi?

Havaalanı işletmesi, hava trafik kontrol hizmetleri, uçuş ve hava aracı bakım faaliyetlerinin de etkin bir şekilde sürdürüldüğü Sivil Havacılık Yüksekokulu'nda öğrenciler eğitim konuları ile örtüşen faaliyetleri uygulama alanında öğrenme fırsatı bulmaktadırlar.

Bu entegre yapı içinde Sivil Havacılık Yüksekokulu ulusal ve uluslararası havacılık kuruluş ve endüstrileri ile iş birliliği sürdürülebilir. İnsan kaynağı, gerekli donanımı ve sözü edilen özellikleri ile Yüksekokul dünya genelinde sayılı sivil havacılık okulları arasında yer almaktadır.

 ucak.jpg 

Sivil Havacılık Meslek Yüksek Okulunun açılması demek, Isparta Havalimanının önemini artıracaktır. Yüksek okul öğrencilerinin yetiştirilmesinde büyük fayda sağlayacaktır. 

Bu konuda yapılmış çalışmalar varmıdır bilemiyorum. Ancak bu dalda açılacak bir yüksek okulun önemini uzun uzadıya anlatmama gerek yok. Bunun direkt ve endirekt faydalarının çok net bir şekilde görmek mümkündür.

 Isparta kurtuluşunu eğitim ve sağlık alanında atacağı adımlarda aramalıdır. Havacılık Yüksek Okulu Türkiye’de sayıca pek çok değil, buda onu özel kılıyor. Isparta’da sivil havacılık Meslek Yüksek okulunun açılması için, gereken bütün adımlar atılmalı ve Isparta’ya mutlak kazandırılmalıdır.

 Sağlıcakla Kalın