Çözüm Gazetesi’nde geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir haberde Isparta eski Belediye Başkanı Hasan Balaman ile Yalvaç eski Belediye Başkanı Tekin Bayram’ın 2015 seçimlerinde milletvekilliğine aday aday

Çözüm Gazetesi’nde geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir haberde Isparta eski Belediye Başkanı Hasan Balaman ile Yalvaç eski Belediye Başkanı Tekin Bayram’ın 2015 seçimlerinde milletvekilliğine aday adayı olacaklarını, ayrıca kimlerin aday adayı olabileceği de yazılmıştı.

Bazı arkadaşlar bu haberin neden yapıldığını sorguluyor. Kendileri haberlerini belirli bir amaç için yaptıkları için herkesi kendileri gibi sanıyorlar. Değerli arkadaşlar, değerli okurlar, çıkan haberin ve biraz sonra yazacaklarımın ne kadar doğru olduğunu zaman gösterecek.

Birincisi; Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, 30 Mart seçimlerini AK Parti kaybettiği için partili olarak üzülse de, nefsi olan bir insan olduğu için az da olsa mutlu olmuştur. 2009 seçimlerini ve devamında hakkında söylenilenleri aklına getirmiş ve nefsani olarak derecesi az da olsa mutlu olmuştur. İlk hedefi parti büyüklerinin kararına göre milletvekilliği adaylığıdır. Ki büyük ihtimalle aday olacaktır.

İkincisi: Yalvaç’ta belediye başkanlığını kaybeden Tekin Bayram boş ve rahat durmaz. Seçim biter – bitmez kulisleri ve çalışmalara başlamıştır. Fırsatını bulur – bulmaz Başbakan Erdoğan ise görüşüp kendisine göre gerekli isimlerle ilgili şikayetleri yaparak, Isparta’nın dizaynını yapmak isteyecektir.

Bu arada boş durmayıp kamuoyuna hava pompalayacak ve AK Parti’deki ipleri eline almaya çalışacaktır. Hedefi başkan olsaydı da aynıydı, şimdi de aynı; 2015 seçimlerinde milletvekili olmaktır.

Her iki isimde Isparta ve Yalvaç’taki başarısız sonuçlar için fatura kesecek isim arayıp, bulmuşlardır. Ulaşabildikleri yerlere bu isimlerin istifalarının alınması gerektiğini söyleyeceklerdir.

Tabii ki Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri süreci bir çok isim için ön plana çıkma, bir yıl sonra yapılacak seçimler için pazar yapma imkanı olarak görülecek ve strateji buna göre belirlenecektir.

Kısaca AK Parti’de siyaset daha da ısınacak, yeni gelişmeler yaşanacaktır. 15 gün bekleyin, biraz seçim gelişmeleri soğusun göreceğiz.

MHP’ye gelince şu anda milletvekilliği için 3 isim iddialı görünüyor. Bunu da önümüzdeki günlerde yazalım.