Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. M.Lütfi Baydar’ın siyasete gireceğini ve CHP’den Aydın milletvekili adayı olacağını daha önce bu köşeden yazmıştım. Peki Rektör hocam bu konuda ne diyor?

        Son günlerin popüler ismi, Isparta gündeminin ilk sırasındaki hocanın bu konudaki görüşlerini ve gelecekle ilgili düşüncelerini doğrusu kamuoyu çok merak ediyor?

        Kamuoyunu bilgilendirmek ve merakımızı yenmek için dün saat 11.30’da sayın Rektör hocamla makamında yaklaşık 30 dakika süren bir görüşmem oldu... Sayın rektör hocama sordum ‘siyasete girecekmisiniz, Milletvekili adayı olacakmısınız?’  Bu soruların cevabına geçmeden önce, isterseniz gelin şöyle bir geçmişe dönelim.

         Yaklaşık 12 yıldır bu çoğrafyada hizmet eden ve son 6 yıldır Rektör olarak Üniversitemize emeği geçen, SDÜ’nün ülkemizdeki üniversiteler arasında trendini yükselten, ilk 20 Üniversite arasına sokan sayın rektör hocamızın başarısı ve hedefleri kamuoyu tarafından takdirle karşılandığı gibi ilgiylede izleniyor....

        Son zamanlardaki siyasi çıkışları,Üniversitesinin açılış ve diploma törenlerine katılan siyasetin seçkin isimleri ve bu tür etkinliklerde yaptığı siyasi konuşmalar Rektör Baydar’ı ister istemez belli bir konuma sürüklüyor.

        36 yaşında geldiği Isparta’da sürekli tecrübe kazanan, bilgi ve deneyimlerini artıran, ufkunu genişleten sayın Rektör hocamızın bundan sonraki hizmet kervanını siyasi olarak sürdürebileceği yönündeki görüşlerimi destekleyen başka görüşlerde oldu.

        Evet, dünkü Rektör hocamla görüşmemin tek gündem maddesi siyasete atılıp atılmayacağı yönünde idi....

        Henüz siyasete atılmasada, sayın hocamın  siyasetçilerden birşeyler öğrendiği kesin. Siyasette 24 saatin çok uzun olduğunu söyleyen Demirel’in bu görüşünü onaylar gibi, sayın hocam 24 saatin çok uzun olduğunu şimdiden bu konuda bir görüş belirtmenin doğru olmayacağını söyledi. Yani siyasette ne varım ne de yokum diyerek açık kapı bıraktı...

        9 Haziran 2012 tarihine kadar SDÜ’nün Rektörü olarak görevinin başında olduğunu söyleyen Rektör hocamın, Isparta ile ilgili güzel düşüncelerinide dinleme fırsatı buldum. Dedim ya ufku geniş olan rektör hocamın Isparta’ya 12 yıllık hizmetlerini kimse inkar edemez. Yaptıkları ortada, bundan sonra yapacaklarını da kestirmek zor değil.

        Isparta’nın Büyükşehir olması gerektiğini, ikinci üniversitesi ve 100 öğrencisi ile Üniversite kenti olabileceğini, kent meydanları ile modern şehir havasına bürünebileceğini söyleyen rektör hocamın 9 Haziran2012 de görev süresinin tamamlanması ile birlikte Isparta’ya veda edeceği kesin.

        Hayatının geri kalan kısmı ile ilgili tiyalorda veren rektör hocanın siyasetin dışındaki düşünceleri ise Ankara’da bir vakıf üniversitesinde akademisyen olarak görev yapacak olması....

        Bu arada üniversitenin dışında geçen zamanlarda Isparta halkının kendisine gösterdiği teveccüh ve ilgiden de çok memnun kaldığını söyleyen Rektör Hocamın keyfi ve morali en üst seviyede. Gözlerindeki pırıltı onun umutlarının gerçekleşeceğinin ve hedeflerine emin adımlarla ulaşacağının açık ve net bir ifadesi olarak görülüyor.....