Haftaya damgasını vuran iki siyasi gelişmeyi yorumlamak istiyorum. Birincisi CHP parti meclisi ve Coşkuner’in durumu, ikincisi ise MHP Belediye Meclis üyeleri bestelci ve kalemin durumu..

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekibinde yer alan ve Parti meclisine seçilen Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner’in partideki konumu ve ağırlığı önceki gün Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun yeni genel sekreter, başkan yardımcıları ve parti Meclisini belirlemesi ile değişti.

 Kılıçdaroğlu’nun ekibinde yeralan Coşkuner, yeni parti meclisine giremedi. Bu gelişme Coşkuner’in siyasi geleceğini tehliye sokarmı?, bence sokmaz, tecrübeli ve kurt politikacı Coşkuner’i harcamak her babayiğidin harcı değildir.

CHP Genel sekreteri Önder Sav ile eski istanbul il başkanı Tekin arasındaki soğuk savaş, parti içi dengeleride altüst etti. 5 şiddetindeki bu depremde ölen ve yaralanan olmadı ama deprem büyük hasar bıraktı, şimdi bu depremin yaralarını sarmak ve yeni bir deprem yaşanmaması için CHP en kısa zamanda kurultaya gitmeli....

 CHP il Başkanı Yusuf Erdoğan ile dün ayaküstü sohbet ettik. Erdoğan, Ankara’daki bu gelişmeleri yorumlarken Teşkilatlardan sorumlu Genel başkan yardımcısı Gürsel Tekin’in parti içerisindeki dengeleri değiştirdiğini söyledi. Parti meclisinin görüşü alınmadan yapılan atamalar ve yeni parti meclisinin belirlenmesinin şık olmadığını söyleyen Erdoğan, partinin en kısa zamanda kurultaya gtmesi gerektiğini ve bu kurultayda delegelerin tasvip ettiği isimlerin parti meclisinde görev almasının daha doğru olacağını söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel başkanlığı ile bir ivme kazanan ve halkın desteği ile güç kazanan CHP’nin parti içerisindeki bu rekabet ve gelişmeler 2011 yılında yapılacak olan Genel seçimlere nasıl yansıyacağını kestirmek şimdiden güç, ama parti içerisinde ağırlığı olan ve yıllarını CHP’ye vermiş önemli isimlerin silinmesi ve dışlanması partide oy kaybına yol açar.

 Örneğin Isparta’da Mevlüt Coşkuner’in liste dışı bırakılması durumunda CHP’nin Isparta’da vekil çıkartma şansı mucizelere kalır. Çünkü Coşkuner’in il başkanlığı ile başlayan siyasi karizması ve yükselişi iki dönemdir Milletvekili ile doruğa çıkmıştır. Isparta’nın en ücra köşesine kadar gidip, seçmenin halini hatırını soran, düğününde, cenazesinde yer alan Coşkuner’in şahsına münhasır oyları vardır. Bu oylar Coşkuner’in dışındakilere gitmez....

 CHP’deki küskünlükler, kırgınlıklar 2011 seçimlerinde Ne MHP’nin ne de AKP nin işine yaramaz, CHP’deki oy kaybı bu iki partinin dışındaki partilere gider. CHP’deki bu gelişmeleri en dikatli şekilde takip eden ise herhalde DSP’dir. CHP’deki küskünlerin gidebileceği tek adres bana göre DSP’dir.

Gelelim Ispartadaki siyasi gelişmeler. Önceki hafta gündeme bomba gibi düşen AKP milletvekili Bilgiç’ten sonra bu haftanın gündeminde MHP belediye meclis üyeleri Uğur Bestelci ile Seyfettin Kalem yeraldılar. Balaman döneminde MHP’nin sözcülüğünü yapan ve sivri çıkışları ile dikkatleri çeken Uğur Bestelci, MHP’nin en ağır topu olarak seçimlerde en önde yer almış, Günaydın’ın başkanlığı ile başkan yardımcısı olarak belediyedeki yerini almıştı.

Bestelcinin ne kadar açıksözlü ve dürüst bir insan olduğunu hepimiz biliyoruz. aynı şekilde AKP döneminde yanlışlara dur diyen ve Balaman ile yıldızı barışmadığı için partiden ihraç edilen Seyfettin Kalemde tıpkı Bestelci gibi sözünü esirgemeyen birisidir.

Bu iki ismin parti disiplinine sevkedilmesi ile yeni bir süreç başlamıştır.Bu süreç önümüzdeki günlerde daha belirgin hal alacaktır. Bestelci ve Kalem ya susucaklar yada partiden ihraçı göze alarak konuşmaya devam edeceklerdir.

Saygılarımla....