Defalarca siyasi üslubtan bahsettik. Üslubun çok önemli olduğunu, 30 Mart sonrası yüz yüze bakacak durumda olunması gerektiğinin altını çizmiştik. Şu ana kadar önemli bir sorun yaşanmadı.
 
Pazar günü yapılan Bakkallar ve Bayiler Odası kongresine yarışın iddialı 4 ismi de katıldı. Belediye Başkanı ve MHP’nin adayı Yusuf Ziya Günaydın, AK Parti’nin adayı Nuri Uzaktaş, CHP’nin adayı Prof. Dr. Lütfi Çakmakçı ve SP’nin adayı Süleyman Çakan.
 
İlk defa bir araya geldiler. İlk defa aynı meclise birbirinin yüzüne karşı konuştular. Ama üsluplarının güzelliği nedeniyle takdir topladılar. Mutlaka birbirlerini eleştirdiler. Öyle ki satır aralarında eleştiriler sertleşti. Ama kırıcı değildi ve hizmete yönelikti. 4 adayı da tebrik ediyorum ve bu üslubun bozulmamasını temenni ediyorum.
 
Adayların tavrı topluma, destekçilerine yansıyor. Gergin adaylar milleti geriyor ve istenmeyen olaylar yaşanabiliyor. Medeni bir yarış ise barış getiriyor.
 
Demek ki oluyormuş. Aynı ortamda kırmadan – dökmeden – germeden eleştiri yapılabiliyormuş. Dikkat edin projeler gündeme geldi. Eleştiriler projeler üzerinden yapıldı.
 
Isparta’nın buna ihtiyacı var. Isparta için ne olur böyle devam edin. Birileri gerginlikten beslenebilir, birileri gerginlik isteyebilir. Ama Sayın Başkan adayları Isparta’yı seviyorsanız buna izin vermeyin.
Bu şehrin kavgaya ihtilacı yok. Bu şehrin sevgiye, saygıya, hizmete ihtiyacı var. İsimler, partiler geliyor – geçiyor. Ama hizmetler, milletin kafasına kazınan isimler hala konuşuluyor. 
 
SP adayı Çakan her zaman ki sorunları ve projeleri gündeme getirirken, yerel ve genel iktidarın hataları kırmadan söyleyebiliyorsa,
 
CHP adayı Çakmakçı en sert siyasi mesajları, nezaket sınırları içinde söyleyebiliyorsa,
 
AK Parti adayı Uzaktaş şehrin en önemli sorunlarını ve çözüm önerilerini germeden söyleyebiliyorsa,
Belediye Başkanı ve MHP’nin adayı Günaydın, kendisine yönelik eleştirileri sabırla dinleyip, bazı eleştirileri kabul edip, cevabında yeni projelerini gündeme getirebiliyorsa bu iş oldu demektir.
 
Seçimi kimin kazandığı değil, Isparta’nın toplumsal barışı kazanması önemli. Türkiye’nin gergin bir ortamda olduğu, insanların moralinin taban yaptığı bugünlerde özellikle siyasi uzlaşıya, devamında toplumsal uzlaşıya her zamankinden fazla ihtiyacımız var.
 
Unutmayın çok değerli adaylar:”Bu seçimi ateşe odun taşıyan değil, söndürmeye çalışan kazanacak.”