SONUÇ VE DEĞERLENDİRME…( 5 )

 

                              Zeki TARHAN – ANKARA

                                                 --------------------------------------

 

          ITSO’nun önderliğinde gerçekleşen, Isparta’nın “ORTAK AKLI” diye nitelendirebileceğimiz, Isparta’nın dinamik güçlerinin harekete geçtiği BİRİNCİ ANKARA ÇIKARTMASI’nın bugünkü son bölümünü, sonuç ve değerlendirmeye ayırdık.

           Isparta’mızın yakın tarihinde, bu denli görkemli ve de anlamlı bir toplumsal hareket yaşanmamıştı. Çünkü; tüm toplumsal güçlerin bir hedefe odaklanması ve ISPARTA LOBİSİ şemsiyesi altında MERKEZİ OTORİTE’ye, Demokratik Baskı Grubu olarak, bir çıkartmanın yapılmış olmasıydı söz konusu olan.

                                                            ***         

        …Evet, bu çıkartma; kazasız-belasız ve meyve verecek şekilde gerçekleşti…Isparta insanının, yeri geldiğinde ve de kaçınılmaz bir durumla karşılaşıldığında, nasıl kenetlendiğini, birlik ve beraberliğini nasıl sağladığını, BİRİNCİ ANKARA ÇIKARTMASI ile kanıtlanmış oluyordu…Bu, aynı zamanda tarihe düşülen bir nottu…

                       

                                                            ***

 

           Şimdi gelin, hep birlikte tarihe düşülen bu notu, ( 10 ) maddelik bir “SONUÇ VE DEĞERLENDİRME” bölümüyle ölümsüzleştirelim :

           1 )  Isparta’nın tüm toplumsal güçlerinin temsilcileri, Isparta’nın dinamiklerini harekete geçirerek, Partiler üstü bir anlayışla, ITSO öncülüğünde, 19 Haziran 2013 günü, Başkent Ankara’ya, kamuoyunda “BİRİNCİ ANKARA ÇIKARTMASI” olarak görülen ve de öyle algılanan hareket, başarıyla gerçekleştirilmiştir.

           2 )  “Isparta’nın Toprağından Testi olmaz” şeklindeki, Isparta’nın girişimcilik ruhunu öldürücü, teşebbüs gücünü küçümseyici ve zaman tünelinde kalmış eski bir söylemin, ne denli yanlış olduğu ve gerçekleri yansıtmadığı ortaya çıkmıştır.Isparta’nın girişimcilik ruhu, Birinci Ankara çıkartmasıyla şaha kalkmıştır…

           3 )  Birinci Ankara Çıkartması üç aşamalı olarak gerçekleşmiştir. Birinci aşamada; TOBB’da Okul Protokolu imza töreni, İkinci aşamada, TBMM’nde dört sayın Milletvekilimiz BİLGİÇ-ÖZEL-ÖNER-KORKMAZ’a yapılan ziyaretler ve üçüncü aşamada da Kalkınma Bakanımız sayın Cevdet YILMAZ’la yapılan toplantı.

           4 ) Isparta’nın gereksinimi olan yetişmiş ara insan gücü ihtiyacını karşılayacak ve bir meslek kazandıracak okul olarak görülen MESLEK LİSESİ yapımı ile ilgili Protokol, TOBB ve ITSO arasında, kent önderlerinin şahitliği ve onların da imzalarıyla, yürürlüğe girmiş oldu. TOBB Merkezinin bulunduğu Eskişehir Yolundaki İKİZ KULELER, bu tarihi anı bizlere yaşatırken, Isparta’nın dört sayın Milletvekilini de bir araya getirmiş oluyordu…Bu birliktelik görüntüsü, Birinci Ankara Çıkartmasının sağladığı en önemli sonuçlardan biriydi…

            5 ) TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Salonundaki sıralar, o gün bir-kaç saatliğine ISPARTA LOBİSİ tarafından doldurulmuş, Birinci Ankara Çıkartmasının üçüncü aşamasında,Bakan YILMAZ’la yapılacak toplantının strateji ve taktikleri belirlenmiştir…Bir prova şeklinde geçen bu toplantı, çok verimli geçmiştir.

                 Muhalefete mensup Milletvekillerimiz sayın ÖNER ve sayın KORKMAZ’a yapılan ziyaretlerle birlikte,iktidara mensup Milletvekillerimiz sayın BİLGİÇ  ve sayın ÖZEL’e yapılan ziyaretler esnasında, ayrı ayrı Isparta’ya yaptıkları hizmetlerden dolayı plaket takdim edilmiştir.

            6 ) Birinci Ankara Çıkartmasının üçüncü ve son aşaması, Kalkınma Bakanlığına yapılan ziyaretti…Kalkınma Bakanımız sayın Cevdet YILMAZ ile yapılan toplantının moderatörlüğünü, sayın BİLGİÇ üstlendi.

                 Baş gündem maddesi; AKREDİTE KOZMETİK LABORATUVARI idi. TEŞVİK olayı da ayrıca masaya yatırıldı…Zamanla, sosyal gelişmişlik parametreleri için revizyona gidilebileceği vurgusu,sayın Bakan tarafından yapıldı.

                Bakan YILMAZ; Akredite Kozmetik Laboratuarının Isparta’ya kurulmasına sıcak baktı.Olumsuz bir tavır sergilemedi.Isparta Lobisinin oluşturduğu ortamı,güzel bir ortam olarak değerlendirirken, bu ortamı, tüm illerde görmek istediğini ve bunu en iyi bir şekilde değerlendireceğini söyledi…

               AKREDİTE KOZMETİK LABORATUVARI için, hemşerimiz Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı Dr.Ercan ŞİMŞEK’in, Bakan YILMAZ’a  Laboratuar ile ilgili verdiği bilgiler, oldukça önemliydi. Ve Dr. ŞİMŞEK, BAKA Genel Sekreteri Tuncay ENGİN’le birlikte bu konuda bir Rapor hazırlayıp, sayın Bakana sunacaklar.

           …Ve sayın Bakan, Raporları inceleyecek ve fizibil olanlarına destek çıkacak…

          7 ) SDÜ Rektörü Prof.Dr.Hasan İbicioğlu da, Üniversite Laboratuarının akredite olmasını isterken, Üniversite yatırımları için de ödenek talebinde bulundu. Vali OĞUZ ise, İlim Şehri Isparta Projesine, Bakan YILMAZ’dan destek istedi.

          8 ) Kalkınma Bakanlığı Ulaştırma-Enerji ve Lojistik Dairesi Başkanı hemşerimiz Serdinç YILMAZ, Eskişehir – Antalya arası HIZLI TREN Projesinin, 2014 yatırım programına alınabileceğini toplantıda dile getirdi…Kalkınma Bakanlığı,projenin 2014 programına alınması teklifinde bulunacak…

          9 ) BİRİNCİ ANKARA ÇIKARTMASI’ndan, bundan sonra Merkezi Otoriteye yapılacak çıkartmalar için, ilk deneyim olarak birçok dersler çıkarıldı.

        10 ) ITSO ve paydaşlar; bundan böyle, Isparta dışında çalışan Isparta’lı iş adamları ve bürokratlarla birlikte, “BİRLİKTE DEĞER ÜRETME” çalışması yapacak…

 

                                                               ***

        …Ve böylece, BİRİNCİ ANKARA ÇIKARTMASI sona ermişti. Bundan sonraki çıkartmalar, Bakanlardan alınacak randevulara göre planlanacaktı…

 

                                                  ----  SON  ----