İnsanlığın yaratılışı ile birlikte başlayan iletişim bu güne kadar teknolojinin gelişmesi ile akıl almaz bir boyuta ulaşmıştır. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte kişilerin farklı coğrafyalarda yaşayan insanlar ile iletişim halinde olma isteği de gittikçe artmaktadır. Günümüzde sosyal medya ile dünyanın dört bir tarafındaki insanlarla iletişim kurup yaptıklarınızı da paylaşma imkanımız bulunmaktadır. Anlık canlı yayınlar ile de şimdiki zamanı da diğer coğrafyalardan görüntülenmesini sağlayabiliyorsunuz.

Ancak bu iletişim araçlarının her zaman doğru ve yerinde kullanılması gibi bir durum söz konusu değil. İnsanlar bunu kendi çıkar ve amaçları için kullandıkça durum farklılaşmakta ve madalyonun diğer tarafı görünmektedir. Artık bu teknolojiyi durdurmak imkansız hale gelmiştir. İçimiz dışımız sosyal medya olmuştur.  Her şey  buradan takip edilir hale gelmiştir. Doğum  günleri mesajları, evlilik yıldönümü mesajları, bayram mesajları vs. bunları çoğaltmak mümkün. Bu durum siyasetin içine de sirayet etmiş ve artık bir çok paylaşım da buradan yapılmakta ve yine aynı anda milyonlarca insanın görmesi sağlanmaktadır. Buradaki bilgilerin ne kadar doğru olduğu tartışılır. Ancak buradan yapılan paylaşımların tamamına inanan bir kesim var ve bu azımsanmayacak kadar büyük bir sayıdır.

Kendi bildiğiniz olayların bile nasıl farklı bir dil ve paylaşımla evrimleştiğini içiniz acıyarak görmektesiniz.  Bu sosyal medya kanalları haberleşme aracı olmaktan çıkıp tamamen bir algı kanalı haline dönüşmüştür. İnsanlar kendi düşüncelerini iyi ve doğru olarak gösterip kendisine yakın olan veya olmayan insanları da kendisi gibi düşünmesini sağlayan bir algı.   Algı artık gerçeğin önüne geçmiştir. Bunun çaresi nedir inanın bende bilmiyorum.  Ama bildiğim bir şey var bu köprünün altından çok sular geçecek ve çok köprüler yıkacağı kesin. Çaresi iyi bir insan olmak diyeceğim fakat sanki bunun da ucunu kaçırmışa benziyoruz. İnsanlar koltuk için, makam ve mevkii için yapmayacakları yok. Bu sosyal medya da gerçeği yansıtmayan ve hiçbir dayanağı olmayan paylaşımlarda siber suçlar kapsamına alınmalı.  Milyonlarca sosyal medya kullanıcısı olduğunu düşünürsek sanırım bu da mümkün görünmüyor. Sonuçta devlet herkesin başına polis dikemez. Bu yapılan paylaşımlar ayrıca bizi adet, gelenek ve göreneklerimizden de alıkoymaktadır. Her türlü olumsuzluk ve teknolojiye rağmen eski adet ve geleneklerimizi sürdürmeye çalışan herkese selam olsun.