Ispartaspor'un eski Genel Kaptanı Mehmet İpekçi: Alan değil, veren olmalıyız

Ispartaspor'un düzenli gelir kaynaklarına kavuşmadığı sürece profesyonel liglerde tutunmasının çok zor olduğunu ileri süren ipekçi, Ispartaspor'un ayakta durması için aylık en az 30 bin TL şart. 2 halı saha. ve benzinliğin vb. gelirleriyle takım kimseye muhtaç olmaz" dedi.

spartaspor'un eski Genel Kaptanı Mehmet İpekçi, pembe-yeşilli takımın içine düştüğü durumla ilgili açıklamalarda bulundu. Ispartaspor'un borçlarını düzenli gelir kaynakları olmadığı için yaptığını ve bazı gden yönetimlerin vermekten daha çok kulübe zarar verdiğini iddia etti.

"DÜZENLİ GELİR KAYNAKLARI ŞART"

Ispartaspor'un ayakta durması için düzenli gelir kaynaklan olmasının şart olduğunu belirten eski Genel Kaptan İpekçi, "Vali, Belediye Başkanı, İşadamları bu takıma destek olmalıdır. Ispartaspor'u sevdiklerini söylüyorlar.

Ispartaspor'u gerçekten seviyorlarsa bir şeyleri ortaya koymalıdır. Ispartaspor'un ayakta durması için aylık en az 30 bin TL şart. 2 halı saha ve benzinliğin vb. gelirleriyle tbkım kimseye muhtaç olmaz. Ayrıca bu kentte kurumlar, işadamları, tekstilciler, tüccarlar var. İsparta bu yükü rahatlıkla kaldırır. Aylık sabit gelirlerle profesyonel liglerle geri döner. Eğer gelirleri olmazsa profesyonel liglerde tutunması oldukça zor. Ispartaspor gelirleri olurlarsa altyapısı da A takımı da sağlam olur" dedi.

"ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMALIYIZ"

En büyük görevinin Milletvekillerine düştüğünü söyleyen İpekçi, "Ispartaspor'u asla yalnız bırakmamalıyız. Seçim ömcesinde bir milletvekilimiz işyerimize geldi. Ispartaspor'a sahip çıkma sözü verdiler. Milletvekillerimizden umutluyuz.

Birlik olursak Ispartaspor'un eski günlerinde olduğu gibi rakiplerine kök söktüreceğine yürekten inanıyorum. BAL Ligi'nde Ispartaspor'la birlikte Emre ve Özel İdarespor takımlarımızda olacak. Onların da Allah yardımcıları olsun. Hepsi bu kentin takımı.Ispartaspor'un başına düzgün yönetimler gelsin. Daha önce açıkladığımda gibi yıllık 12 bin, aylık 1 bin TL destek sözüm var.

Bir ben değil, herkes gücü yettiği kadar takıma destek olmalı. Kaynak sağlamalı. Bazı şeyleri Vali, Belediye Başkanı'ndan beklemeliyiz. Ispartaspor'un bugün çok borcu varsa, iyi yönetilmemişse burada herkesin hatası var. Ispartaspor düzlüğe çıkartıldıktan sonra bütçesine uygun, formanın hakkını verecek oyuncular takıma kazandırılmalı" diyerek sözlerini tamamladı.

TIK ''BAL LİGİNDE MİSAFİRİZ''

spartaspor Kulüp Başkanı Selçuk Tık, yapılamayan Olağan Genel Kurulu sonrasında görevlerirîe devam ettiklerini söyledi. Kanunlar gereği 2 ay sonra kongre yapabileceklerini belirten Tık, "Görevimizin başındayız. Şu an ismini açıklamayacağımız sponsorlarımız var. Sponsor gelirleri ve şehrin de desteğiyle iddialı bir takım kuruyoruz.

Şu an çalışmalarımıza başladık" dedi.

Tesis konusunda gerekli işlemleri yaptıklarını ve tek düşüncelerinin transfer olduğunu söyleyen Tık, "BAL'da misafiriz. Hedefimiz: 3. Lig. Önümüzdeki günlerde basın toplantısı düzenleyip kamuoyuna yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi vereceğiz" diye konuştu.