Sivasspor'u 4-2 yendikleri maçta iki gol atan Fenerbahçe Futbol Takımı Kaptanı Alex de Souza, ikinci yarıdaki oyunlarıyla galibiyeti hak ettiklerini söyledi.

Alex, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, maça iyi başladıklarını ve Emre ile golü bulduklarını kaydederek, ''Daha sonra pozisyon hataları yaptık, bir gol yedik. Sonra duran toptan yediğimiz golle 2-1 yenik duruma düştük. Soyunma odasında Aykut hocanın uyarıları oldu. Buna maç içinde dikkat etmeye çalıştık. İkinci yarı tamamen bizim kontrolümüzde geçti. İkinci yarıda gösterdiğimiz performansla galibiyeti hak ettik'' diye konuştu.

Yeni transfer Sow ile ilgili bir soru üzerine Brezilyalı futbolcu, ''Sow çok kaliteli bir oyuncu. Gerek Fransa'da, gerek milli takımında ne kadar kaliteli olduğunu kanıtladı. Bugün 3. maçında da gayet olumlu performans ortaya koydu. Bugün özellikle sonuç üzerinde etkili oldu. Önümüzdeki maçlarda takımımızın başarısında etkili olacağını düşünüyorum. Aramızdaki ofansif uyumun zamanla daha iyiye gideceğini düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.

Alex, yoğun maç temposunu geride bıraktıklarını ve artık haftada sadece bir maç oynadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

''Hatalarımızı hocamızla birlikte daha iyi analiz etmek ve düzeltmek için daha fazla zamanımız var. Aslında takımımıza baktığımızda bu zamana kadar oldukça hatalar yaptık. Fakat bu hatalarımızdan ders alır şekilde devam ediyoruz. Bundan sonra daha olumlu bir şekilde devam edeceğiz. Lig sonunda da mutlu sona ulaşacağımızı düşünüyorum.''



-''Hocamla yüz yüze konuşurum''-



Kaptan Alex, twitter hesabında teknik direktörü Aykut Kocaman'ı eleştirdiği yönündeki haberlerle ilgili soru üzerine ise şunları söyledi:

''Twitter'a kendi inisiyatifimle girip, çıkıyorum. Son zamanlarda girmemeyi tercih ediyorum. (Aykut Kocaman girmemesini istedi, uyarılarda bulundu) şeklindeki haberler doğru değil. Twitter'da çok fazla soru geliyor, cevap verdiğim zaman yanlış yerlere çekiliyor. Sanki hocamızı eleştiriyormuşum gibi izlenim oluşuyor. Böyle bir şey yok. Soyunma odası, takım içi ortam daima savunulmalıdır. Bütün iyi niyetine rağmen hocamıza eleştirilerde bulunacaksam, bu twitter'da olmaz. Yüz yüze konuşmayı tercih ederim. Ayrıca onu eleştirme yetkisine sahip kişi ben değilim. Bu tür yanlış anlamalar olduğu için kendimi geri çektim. Bundan sonra da yapacağım yorumlar kendi inisiyatifimle olacaktır. Özellikle hocamı hedef alan yorumlar olmayacaktır. Herhangi bir şey olduğu zaman yüz yüze konuşurum. Mesajlarımı twitter üzerinden vermem.

Ayrıca twitter kullanmamın nedeni, taraftarlarımızla biraz daha yakınlaşmak. Ama baktım yazdıklarım yanlış yerlere çekiliyor, polemiğe girmemek için kendimi biraz geri çektim.''

Bir alışveriş merkezinde çekilen fotoğrafıyla ilgi soru üzerine de Brezilyalı futbolcu, ''Benim için o fotoğraf gayet normal bir sahne. Eşimin makyaj malzemesi alması gerekiyordu. Ben de oturduğum için ceketini ve çantasını bana verdi. Bu da benim için normal'' dedi.

Alex, belindeki ağrıların tamamen geçtiğini, kendisini gayet sağlıklı hissettiğini söyledi.

Kaleci Volkan Demirel de lider Galatasaray ile aralarındaki 6 puan farkının çok büyütülmemesi gerektiğini ifade ederek, ''Ligi lider bitirip play-off'a öyle gitmek istiyoruz'' dedi.

Volkan Demirel, Sivasspor'u 4-2 yendikleri maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, başta maça gelen eşi, annesi ve kız kardeşi olmak üzere tüm kadın ve çocuk taraftarlara teşekkür ederek, 2-1 yenik durumdayken tribünlerin desteğiyle maçı çevirdiklerini kaydetti.

Fenerbahçe'nin milli kalecisi şunları söyledi:

''Belki taraftarımızı strese sokuyoruz ama aynı şekilde biz de strese giriyoruz. Bu maçta da öyle oldu, mağlup duruma düştük. Sonra maçı çevirdik ve kazandık. Kimse merak etmesin, bu yolda ilerliyoruz. 6 puanlık fark uzun maratonda fazla büyütülecek fark değil. Biz istiyoruz ki ligi de en iyi şekilde lider bitirip play-off'a öyle gitmek.''

Ligin 3. haftasında kadınlar ve çocuklar önünde oynayıp, 1-1 berabere kaldıkları Manisaspor maçının hatırlatılması üzerine Volkan Demirel, ''O ilkti. Bugün alıştık. Güzel bir ortam vardı'' dedi.

Volkan, ''Böyle devam etmesini ister misiniz-'' şeklindeki soruya ise, ''Bir daha ceza almayız inşallah. Kadınlar ve çocuklar sağolsunlar. Erkekli ve kadınlı daha güzel oluyor'' şeklinde cevap verdi.

Fenerbahçeli futbolcu, ''Başkan Yıldırım'a gidecek misiniz-'' biçimindeki soru üzerine de, ''Elimden gelse, kendi adıma orada yatıp kalkarım. İdmanlardan fırsat bulursam gitmek istiyorum'' dedi.