Manisa 1. Amatör Kümede Karaağaçlı Belediyespor ile Akselendispor arasındaki müsabakada, sahaya giren ev sahibi takım taraftarları hakem ve rakip oyuncuları darp etti.

Alınan bilgiye göre, 1. Amatör Kümede ilk yarıyı lider bitiren Akselendispor, sıralamada 2. olan Karaağaçlı Belediyespor'a konuk oldu. Karaağaçlı Belediyespor'un 1-0 üstünlüğüyle devam eden maçın 70. dakikasında, Karaağaçlı Belediyespor'dan Erdem ile rakip takım yedek kulübesindeki kaleci Harun'un kırmızı kart görmesi üzerine, saha bir anda karıştı.

Gerginliğin ardından yaklaşık 10 dakika sonra tekrar başlayan müsabakada, Akselendispor 79. dakikada penaltıyla önce skoru 1-1'e getirdi, ardından 82. dakikada 2-1 öne geçti. Rakip takımı öne geçiren golün ardından sahaya giren Karaağaç Belediyespor taraftarları hakeme ve rakip futbolculara saldırdı.

Olaylarda orta hakem Cem Yoldaş ile yan hakemler Fatih Güvez ve Ferhat Femen ile bazı Akselendispor futbolcuları darp edildi.

Jandarmanın müdahalesi sonrası taraftarlar uzaklaştırılırken, hakemler ve futbolcular sağlık merkezine götürüldü ve rapor aldı.

Jandarmanın soruşturma başlattığı bildirildi.

Manisa ASKF Başkanı İsmail Aydın, yaşanan olayı tasvip etmediklerini, yeşil sahalarda spor yapılması gerektiğini söyledi. Maçın tatil edildiğini belirten Aydın, hakem gözlemci raporlarının Salı günü kendilerine teslim edileceğini, Tertip Komitesinin de rapor doğrultusunda Disiplin Kurulu'na sevk edebileceğini söyledi.

Manisa İl Hakem Kurulu Başkanı Esat Eriş de hakem ve futbolculara yapılan saldırıyı kınadı. Eriş, bu tür olayların yeşil sahalarda olmaması gerektiğini, hakemin verdiği karara saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi.