A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörlüğüne getirilen Abdullah Avcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a veda ziyaretinde bulundu. Kadir Topbaş, Avcı'nın çok mütevazı, güzel ve yürekli bir insan olduğunu ve kendisine güvendiklerini söyledi.

Kadir Topbaş, A Milli Takım'da dün göreve getirilen, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un eski teknik direktörü Abdullah Avcı'yı, İstanbul Büyküşehir Belediyesi ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanvekili Göksel Gümüşdağ ile makamında kabul etti.

Topbaş, 5,5 yıl İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da teknik direktörlük görevi yapan Abdullah Avcı'nın A Milli Takım'ın teknik direktörlüğüne getirilmesinin kendilerini de gururlandırdığını söyledi.

Abdullah Avcı'nın Türk sporuna ve Milli Takım'a önemli hizmetler yapacağına inandığını ifade eden Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Çok sevdiğimiz Abdullah Avcı'nın 5,5 yıldan bu yana bizim takımımızda önemli görevler yaptığını, takımımızı başarıdan başarıya koştuğunu tüm kamuoyu biliyor. Şundan da gururluyum ki Belediyespor olarak biz kendi içimizden federasyona başkanvekili olarak Göksel Gümüşdağ'ı, A Milli Takım'a da Abdullah Avcı'yı vermekten gurur duyuyoruz.

Basında hepimiz takip ettik, Abdullah Avcı'nın 'Milli Takım için para konuşmam' demesi de ne kadar mütevazı olduğunu, ne kadar güzel bir insan olduğunu, nasıl bu kadar yürekli olduğunu ve özellikle mütevazılığının yanı sıra samimiyetini ortaya koyduğunu hepimiz gördük. Bu duygusu, mütevazılığı, samimiyeti, kendisini başarıya koşturacak ve inanıyorum ki futbol camiası tarafından çok sevilecek.''



-Abdullah Avcı-



A Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörü Abdullah Avcı ise Kadir Topbaş, Göksel Gümüşdağ ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Çağatay Kalkancı'ya teşekkür ederek, şunları söyledi:

''5,5 sene görev yaptığım, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü ailesi hayatımın çok önemli noktalarından bir tanesi. Kadir başkanımız, kulübün içinde çok olmasa da bize olan duygusunu her zaman dışarıdan hissettirdi. Zaman zaman aradı, bizi tebrik etti. Bugün geldiğimiz nokta son derece önemli bir nokta. Türk futboluna bundan evvel nasıl hizmet ettiysem bugün itibariyle de aynı hizmete devam edeceğim.''

Türk futbolunun dibe vurduğu yorumlarına katılmadığını dile getiren Avcı, ''Netice anlamında bu olmuş olabilir ama ülke olarak çok yetenekli bir toplumuz. Türk futbolunun öncelikle ilk etapta yapılanması ile ilgili bugün öğleden sonradan itibaren çalışmaya başlayacağız. A Milli Takım düzeyinde zamanımız var. Oyuncu havuzumuz bellidir. Önemli olan Türk futbolu için temeller atmaktır, bu temelleri atacağız'' diye konuştu.

A Milli Takım'ın Hırvatistan ile yaptığı 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri play-off turu ilk maçında bazı oyuncuların rövanş karşılaşmasına gitmemek için bilinçli olarak sarı kart gördüğü iddialarının hatırlatılması üzerine Avcı, ''Ben bunlara inanmıyorum. Hepsi de benim beraber olduğum oyuncular. Sevgi ve iletişimle her türlü sorunu çözeceğimizi düşünüyoruz'' dedi.

''Milli takımda köklü bir değişiklik yapacak mısınız?'' şeklindeki soruyu üzerine, ''Hayır. Yapacaklarımızı basın toplantısı ile açıklayacağız'' diyen Abdullah Avcı, ''Kariyerinizdeki hedefler bitti mi? Gelebileceğiniz en üst noktaya geldiniz mi?'' şeklindeki soru üzerine ise, ''Hayır. Hedefimiz Türk futboluna hizmet etmek. Bundan güzel hedef olabilir mi?'' ifadelerini kullandı.