Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 27 Şubat'ta yapılacak olağanüstü genel kurulu öncesinde adaylığını açıklayan Erdal Alkış, Türkiye'de futbolun en büyük sorunun mali olduğunu söyledi.

Erdal Alkış, yaptığı yazılı açıklamada, liglerde lisans parası olmadığı için sahaya eksik çıkan takımlar olduğunu, yeni dönemde ''tüm renklerin üstünün örtülme zamanının'' geldiğini, futbolun en büyük sorununun mali problemler olduğunu kaydetti. Alkış, şöyle dedi:

''Parasızlıktan sahaya çıkamayan futbolcuların olduğu bir ortama ne denir- Bu ülkenin sporcuların sahaya çıkamadığı lige nasıl Türkiye Ligi denir. Biz, futbolun tabandan, Anadolu'dan şahlanışının mimarı olacağız. Altyapıdan oyuncu oynatan kulüpleri destekleyeceğiz. Süper Lig'de, Bank Asya Ligi'nde kulüplerimiz, sporu finanse edebilmek için bankalara mahkum olmuşlardır. Türkiye futbolunun asıl derdi paradır...''

Alkış, açıklamasında futboldaki kaos ortamı konusunda ise ''Hızla büyüyen, dünyada bölgesinde söz sahibi olan bir ülkeysek, bunu sahada da göstermenin de zamanı gelmedi mi- Hata yapan hesap verecek, bedelini ödeyecek. En başta da bu hesabı federasyon verecek. Biz TFF ve UEFA'nın kriterleriyle şike kaosunu da, basit ve kolayca Türkiye futbolunu en az hasarla kurtararak çözeceğiz. Hiç şüpheniz olmasın'' ifadelerini kullandı.