Trabzon Hayri Gür Spor Salonu'nda yarın yapılacak ''Beko All-Star 2012'' organizasyonu öncesinde, oyuncuların da yer aldığı tanıtım toplantısı düzenlendi.

Zorlu Grand Otel'de gerçekleştirilen toplantıda konuşan Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu üyesi Necati Güler, Türkiye'nin güzide bölgesi Trabzon'da bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, ''Avrupa'nın en önemli iki liginden birinin en iyi oyuncuları, seçilmişleri burada olacaklar. Bunun hem Trabzon, hem de Türk basketbolu için önemli bir fırsat olacağına inanıyorum'' dedi.

TBF Yönetim Kurulu üyesi Asaf Ardak ise basketbol ailesi olarak özellikle bu tür organizasyonların Türkiye'nin çeşitli illerine dağıtılarak yapılmasından dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, ''İstanbul, Ankara, İzmir dışında basketbol camiasına ve basketbolseverlere böyle bir imkanı sunmanın hoşluğunu yaşıyoruz'' diye konuştu.

TBF Ligler Direktörü Ahmet Araşan da hem Avrupa, hem de dünya çapında yıldızların organizasyonda yer aldığını belirterek, tüm Trabzonluları organizasyonu izlemeye davet etti.

Daha sonra toplantıyı izleyen Türk ve yabancı yıldızlar karması oyuncuları, isimleri okunarak sahneye davet edildi. Her iki takım adına konuşan bazı oyuncular, organizasyona katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.



-Yıldızlar karması-



Beko All-Star 2012 organizasyonunda, Fenerbahçe Ülker, Anadolu Efes ve Beşiktaş Milangaz'dan 4'er oyuncu yer alacak.

TBF Ligler Direktörlüğü resmi internet sitesinde yapılan, basın mensupları ve Beko Basketbol Ligi antrenörlerinin seçimlerinin de dikkate alındığı oylamada toplam 94 bin 840 oy kullanıldığı belirtildi.

Yarınki organizasyonda yerli ve yabancı yıldızlar karmasının teknik heyeti ve kadroları şöyle:



-Türk Yıldızlar Karması-



Başantrenör: Ufuk Sarıca (Anadolu Efes)

Antrenör: Ekrem Memnun (Anadolu Efes)

Menajer: Gökhan Üçoklar (Galatasaray Medical Park)

Oyuncular: Ümit Sonkol (Aliağa Petkim), Cenk Akyol, Sinan Güler (Anadolu Efes), Can Akın (Beşiktaş Milangaz), Soner Şentürk, Altan Erol (Erdemir), Emir Preldzic, Oğuz Savaş, Kaya Peker (Fenerbahçe Ülker), Furkan Aldemir (Galatasaray Medical Park), Nedim Yücel, Ali Karadeniz (Türk Telekom).



-Yabancı Yıldızlar Karması-



Başantrenör: Ergin Ataman (Beşiktaş Milangaz)

Antrenör: Yağızer Uluğ (Beşiktaş Milangaz)

Menajer: Ferhat Şoför (TOFAŞ)

Oyuncular: Sasha Vujacic, Dusko Savanovic (Anadolu Efes), Guy Fischer (Antalya Büyükşehir Belediyesi), Carlos Aroyyo, Zoran Erceg, Mensah Bonsu (Beşiktaş Milangaz), James Gist (Fenerbahçe Ülker), Jaka Lakovic, Joshua Shipp (Galatasaray Medical Park), Jonathan Gibson, Elton Brown (Trabzonspor), Vladimir Stimac (Olin Edirne), Bradley Buckman (TOFAŞ).



-3 sayı ve smaç yarışması-



All-Star organizasyonunda 3 sayı ve smaç yarışmaları da yapılacak.

Smaç yarışmasına Doğuş Balbay (Anadolu Efes), Mensah Bonsu (Beşiktaş Milangaz), James Gist (Fenerbahçe Ülker), Joshua Shipp (Galatasaray Medical Park), Vincent Grier (Mersin Büyükşehir Belediyesi) ve Kerem Özkan (Trabzonspor) katılacak.

3 sayı yarışmasında ise Sasha Vujacic (Anadolu Efes), Guy Fischer ve Stevan Jelovac (Antalya Büyükşehir Belediyesi), Zoran Erceg (Beşiktaş Milangaz), Jonathan Gibson (Trabzonspor) ve Melvin Sanders (Hacettepe Üniversitesi) mücadele edecek.

Gripin grubunun mini bir konser vereceği organizasyonda, ünlü Fransız basketbol akrobasi grubu Crazy Dunkers ve Rus Khimki Dans Grubu da gösterileriyle basketbolseverlere eğlenceli dakikalar yaşatacak.