Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Bursaspor arasında yapılan maçın ilk yarısını siyah-beyazlı takım, 2-1 önde kapadı.

2. dakikada Beşiktaş yarı alanından gelen ve Bursaspor savunmasından seken topu önünde bulan Edu'nun sert şutunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

7. dakikada Beşiktaş'ın golü geldi. Sol kanatta Hakan'a baskı yapıp topu kazanan Necip, güzel bir orta yaptı. Altıpasın önünde topla buluşan Almeida, meşin yuvarlağı kafayla filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

8. dakikada Bursaspor mutlak bir golü pozisyonunu değerlendiremedi. İbrahim'in ara pasında sağ çaprazda ceza alanı içinde topla buluşan Batalla, topu daha müsait durumdaki Turgay'a bıraktı. Ancak Turgay, kaleci Rüştü ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda kötü bir vuruşla topu auta attı.

11. dakikada Vederson'un soldan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Turgay'ın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

16. dakikada Ekrem'in pasında rakip ceza alanı önünde Almeida, topu göğsüyle Veli'nin önüne bıraktı. Bu futbolcunun sert şutunda, kaleci Carson son anda meşin yuvarlağı kornere tokatladı.

18. dakikada Fernandes'in pasında ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Edu'nun yerden sert şutunda, meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti.

20. dakikada Necip, bu sefer soldan ortaladı. Ceza alanı içinde topla buluşan Fernandes'in kafa vuruşunda, savunmaya çarpan meşin yuvarlak kornere çıktı.

22. dakikada Bursaspor ceza alanı önünde Egemen-Almeida'nın kafayla paslaşmasında son olarak ceza alanı içinde topla uluşan Egemen, bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ancak tecrübeli oyuncu kötü vurunca, kaleci Carson meşin yuvarlağı ayaklarıyla uzaklaştırdı.

36. dakikada konuk ekip eşitliği yakaladı. Fernandes'in hatalı pasında sağ kanatta topla buluşan Turgay, meşin yuvarlağı bekletmeden N'Diaye'ye bıraktı. Bu oyuncu da ceza alanına yönelen daha müsait durumdaki Batalla'ya meşin yuvarlağı bıraktı. Batalla, kaleci Rüştü ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu filelere attı ve 1-1 beraberliği sağladı.

38. dakikada Beşiktaş yeniden öne geçti. Ernst'in uzun pasında ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Edu, güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-1

45. dakikada Hakan'ın sağdan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Sestak'ın kafa vuruşunda, kaleci Rüştü dengesini kaybettiği pozisyonda son anda meşin yuvarlağı çizginin üstünde kontrol etti ve mücadelenin ilk yarısını Beşiktaş, 2-1 önde kapadı.



Stat: Fiyapı İnönü

Hakemler: Özgür Yankaya, İsmail Şencan, Mehmet Cem Hanoğlu

Beşiktaş: Rüştü Reçber, Ekrem Dağ, İbrahim Toraman, Egemen Korkmaz, İsmail Köybaşı, Veli Kavlak, Ernst, Necip Uysal, Fernandes, Edu, Almeida

Bursaspor: Carson, Hakan Aslantaş, Stepanov, İbrahim Öztürk, Vederson, Sestak, N'Diaye, Batalla, Adem Koçak, Ozan İpek, Turgay Bahadır

Goller: Dk. 7 Almeida, Dk. 38 Edu (Beşiktaş), Dk. 36 Batalla (Bursaspor)

Sarı Kartlar: Dk. 10 Ernst, Dk. 28 Egemen Korkmaz (Beşiktaş)