Beşiktaş'ta, Gençlerbirliği maçı öncesinde Egemen Korkmaz şoku yaşandı.

Sabah yapılan hafif antrenmanda ayağında ağrılar hisseden Egemen, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Braga ve ardından oynanacak Galatasaray derbisi düşünülerek 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Egemen'in yerine savunmanın göbeğinde Ersan Gülüm'ü oynattı.



-Almeida ve Ekrem de ilk 11'de-



İbrahim Toraman'ın sarı kart cezalısı olması nedeniyle savunmanın sağında Ekrem Dağ görev alırken, Braga maçında ilk 11'de sahaya çıkan Simao Sabrosa ise Gençlerbirliği karşısında yedek soyundu. Simao'nun yerine Hugo Almeida sahada ilk 11'de yer aldı.

Almeida forvette görev alırken, savunmada Ekrem, Sivok, Ersan ve Tanju oynadı. Ön liberoda Ernst ile Necip şans bulurken, bu ikilinin önünde Veli, Quaresma ve Fernandes forma giydi.



-Muhammed kadroda-



Portekizli teknik adam genç futbolcu Muhammed Demirci'yi de 18 kişilik maç kadrosuna dahil etti.

Muhammed'in yanı sıra yedek kulübesinde Umut Kaya, Mustafa Pektemek, Mehmet Akyüz, Simao Sabrosa, Julio Alves ve Edu yer aldı.



-Kulusic ve Zec ilk 11'de-



Fiyapı İnönü Stadı'na teknik direktör olarak ilk kez çıkan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, Beşiktaş karşısında Ante Kulusic ile Ermin Zec'e ilk 11'de şans tanıdı.

Ergün Teber ve Yasin Öztekin'i yedek soyunduran Çapa, Kulusic'i stoper, Zec'i ise orta alanının solunda görevlendirdi.

Beşiktaş'ın eski futbolcusu Mehmet Sedef, Gençlerbirliği formasıyla eski takımına karşı mücadele ederken, devre arasında siyah-beyazlı kulüpten kiralanan Onur Bayramoğlu da yedekler arasında yer aldı.



-Basketbolcular kupayla tur attı-



Basketbolda Erkekler Spor Toto Türkiye Kupası'nı kazanan Beşiktaş Milangaz'ın oyuncuları, Gençlerbirliği maçı öncesi kupayla statta tur attı.

Finalde Banvit'i yenerek şampiyonluğa ulaşan siyah-beyazlı oyuncular, antrenör Ergin Ataman ve teknik heyet, kupayla tribünleri dolaşıp seyircileri selamladı. Siyah-beyazlı taraftarlar da oyunculara ve teknik heyete sevgi gösterilerinde bulundu.

Bu arada, kapalı tribünün önünde taraftarlarla, basketbolcular karşılıklı tezahürat yaptı.



-Tribünler dolmadı-



Beşiktaşlı taraftarlar, Gençlerbirliği karşısında Fiyapı İnönü Stadı tribünlerini dolduramadı.

Kapalı ve açık tribünlerde boşluklar göze çarparken, 50 kadar Gençlerbirliği taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden takımlarını destekledi.

Bu arada, karşılaşmayı A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile yardımcısı Okan Buruk da izledi.



-''Yeter Yıldırım Demirören''-



Beşiktaşlı taraftarlar, son haftalarda Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören aleyhine yaptıkları tezahüratlara Gençlerbirliği maçında da devam etti.

Adı Futbol Federasyonu başkan adaylığı için geçen Demirören'i protesto eden taraftarlar, ''Yeter Yıldırım Demirören'', ''Başkan olsana federasyona başkan olsana'', ''Fenerbahçe'ye başkan olsana'' diye tezahürat yaptı.



-Kimsesiz çocuklar da izledi-



Hasan Tan Çocuk Yuvası'nda kalan 12 kimsesiz çocuk, Beşiktaş-Gençlerbirliği maçını tribünden takip etti.

Beşiktaş Kulübü ve Çoban Yıldızı Derneği'nin birlikte gerçekleştirdiği organizasyonda, Hasan Tan Çocuk Yuvası'nda ihtiyaçları karşılanan 12 kimsesiz çocuk, Beşiktaş-Gençlerbirliği maçını tribünden izledi.