Spor Toto 3. Lig 2. grupta mücadele eden ve sezon başında dönemin yönetim kurulu tarafından lisansan engel borçlar ödenmediği ve devamında yapılan diğer beceriksiz ve salakça hatalar yüzünden sezon başından beri sahaya gençlerden kurulu takımla çıkan, Ispartalı (!) gençlerin oynadığı Ispartaspor dünkü mağlubiyettin ardından amatör kümeye düştü.

BU VEBAL ÇOK AĞIR VE YAKANIZI BIRAKMAYACAK

Ispartaspor 44 yıllık mazisinde en rezalet yönetim kurulu ve en rezalet takımını bu sezon yaşadı ve gördü. Öyle ki, yaşanan rezillikler üzerine bile hala eski yönetimden bazı yöneticiler düşürdükleri takımın maçını seyretmeye hem de Şeref tribününden seyretmeye gelebilecek kadar yüzsüzlüğe sahiptiler. Ancak, bu vebal çok büyük olacak ve bu takımı düşürenleri hayatları boyunca boyunlarında bir yük olarak kalacaktır.

ISPARTASPOR’DA TÜM UMUTLAR TÜKENDİ

Ispartaspor’un azda olsa ligde kalma umuduyla çıktığı İstenderunspor maçı dün saat 14.30’da İskenderun ilçe Stadında başladı. Sezon başında yönetimin yaptığı büyük hata ile lisansa engel borç ödenemediği ve takım sahaya ‘As’ kadrosuyla çıkamadığı için hemen hemen tamamının Ispartalı gençlerden oluşan takımla dünkü maça da çıkan Ispartaspor, her maçta olduğu gibi mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Galibiyetle ayrılması zaten büyük sürpriz olacaktı.

GOL İLK YARIDA GELDİ

Maçın daha 26’ıncı dakikasında kalesinde golü gören Ispartasporlu gençler, ev sahibi takımın maça fazla asılmaması üzerine de sadece bir golle kurtuldular. Bilindiği gibi, rakip İskenderunspor, ligin ilk yarısında Isparta’da oynanan maçta Ispartaspor’u 7 – 0 mağlup ederek tahinin en ağır yenilgisini tattırmıştı.

MÜCADELE ARTIK PRESTİJ MÜCADELESİ OLACAK

Bu mağlubiyetle 16 puanda kalan Ispartaspor’un bundan sonraki maçlarını kazanmasının hiçbir anlamı kalmadı. Zira, dünkü maçtan sonra ligden düşen Yeşil – Pembeli ekip bundan sonraki maçlarına prestij mücadelesi için çıkacak.

HATALAR BAŞTAN YAPILDI, SONRASINDA

YAPILAN ÇALIŞMALAR BOŞA GİTTİ

Dolayısıyla, Ispartaspor’un lig düşmesini sağlayan hatalar sezon başında yapıldığı için daha sonra gelen yönetimin çabaları ve Ispartaspor’u ligde bırakmak adına diğer kişi ve kuruluşların yaptığı çabaların hepsi ve hatta Ispartaspor’un cefakar taraftarlarının emekleri boşa gitti. Ispartasporlu taraftarlar şimdi bunun hesabını hataları yapanlardan sormaya hazırlanıyor.

 

 

MAÇIN KARNESİ

STAD: İskenderun 5 Temmuz Stadı

HAKEMLER : Murat Günerhan

Y. İSKENDERUNSPOR : Savaş, Onur, İbrahim, Ali, İsmail, Servet, Evren (dk. 61 Hakan), Selahattin (dk.73 Nurettin), Şahin, Ali, Abdurrahman.

ISPARTASPOR : Osman, Erkan, Şevki, Özkan, Recep, İbrahim, İbrahim Şen, Kasım, Refik (dk.79 Okan), Samet (dk.81 Mevlüt), Hüseyin (dk.89 Burak).

GOL: Dak. 26 Onur Çakır (Y. İskenderunspor)

S. KARTLAR: Ali (İskenderun), Recep (Isparta)