Ispartaspor'un yeni sezonda büyük umutlar beklediği santrfor Bünyamin Kılınç, iddialı: "Şampiyonluk özlemi bitecek"..
Ispartaspor'a şampiyonluk yaşamak için geldiğini belirten Kılınç, “Atacağım ve attıracağım gollerle mutlu sona ulaşacağımıza inanıyorum. Şehirde şimdiden şampiyonluk havası oluştu” dedi.

Ispartaspor'un 2. Lig ekibi Kahramanmaraşspor'dan transfer ettiği 25 yaşındaki santrfor Bünyamin Kılınç, camiaya umut dolu mesajlar verdi. Akdeniz'in, “Yeni Transferleri Tanıtıyoruz” dizisine konuk olan Bünyamin Kılınç, sorularımızı içtenlikle cevapladı. Bünyamin, “Isparta evim gibi. İnşallah güller diyarında da mutlu sona ulaşacağız. Transferlerimin gerçekleşmesinde Futbol Şube Sorumlusu Hilmi Kartal, Teknik Direktör Tarık Söyleyici ve yönetim kurulu üyeleri büyük uğraş verdiler. Çok iyi bir takım olduk” dedi.

HER ŞEY ÇOK GÜZEL
Her zaman hedefi olan takımlarda futbol oynadığını ve Ispartaspor'un da hedefinin şampiyonluk olduğunu belirten Bünyamin, “Başarı neredeyse ben orada olmak isterim. Ispartaspor'la fikirlerimiz uyuştu.
 Her şey çok güzel. Ispartaspor'u Tarık Hoca'nın şampiyon yaptığı dönemde duydum. O zaman pembe-yeşilli takım çok iyi tanılıyordu. Ispartaspor'un geçtiğimiz sezon formasını giyen Alanya'dan arkadaşlarım Yücel Kaya ve Ispartalı Gökhan Çelebi ile buraya gelmeden konuştum. Onlar Isparta'yı öve öve bitiremediler.
Burada çok iyi bir atmosfer olmaya başladı. Isparta halkı başarıyı özlemiş. Memleketim Kahramanmaraş'la Isparta'nın iklimi neredeyse aynı. Suyu, havası, insanları her şey çok güzel şu anda. Isparta kendi evim gibi küçük tatlı bir kent” dedi.

HERKES BAŞARIYA GÖNÜLDEN İNANIYOR
Vali ve Belediye Başkanı'nın Ispartaspor'a sıcak bakmasının memnuniyet verici olduğunu kaydeden Kılınç, “Bürokratlar sık sık bizi ziyaret ederek moral veriyor. Herkes bu işe gönülden inanıyor.
Takımda her geçen gün taşlar yerine oturuyor. Oynadığımız özel maçlarda iyi takım olduğunuzu kanıtladık. Tarık Hoca'yı da yakından tanıyorum. Onun çalıştırdığı takım her zaman kondisyon ve fizik gücü olarak iyi olur. Kahramanmaraş'tan takım arkadaşlarım Veysi ve Aydın'la yan yana oynadık. Forma numaralarımız bile 7-8-9'du. Ben 9 giyiyordum. Bu bizim için avantaj. Diğer arkadaşlarımızın da kalitesi ortada” diye konuştu.

BİZLERE GÜVENSİNLER, İNANSINLAR

Taraftara da seslenen Bünyamin, “Galatasaray'ın UEFA maçını izlemeye çarşıya gittik. Tezahüratlar bizi o kadar sevindirdi ki. Herkes bizleri bağrına basıyor. Bizler bu işe inandık ve hasret bitecek. Bizi bu zorlu yolda yalnız bırakmasınlar. Ispartaspor'u bu yıl hedefe ulaştırmak için elimizden geleni yapacağız. Onlardan isteğimiz bizlere güvensinler, inansınlar. Biz de bu güvene her zaman layık olmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

SIRTIMIZ YERE GELMEZ
Isparta basınına da değinen Bünyamin, “Takımın her zaman yanında olan gazetecileri ilk kez görüyorum. Basın sahip çıkarsa takımın sırtı yere gelmez. Futbol takımının aynası medyadır” diyerek sözlerini tamamladı.

BÜNYAMİN KILINÇ KİMDİR?
01.10.1984 Kahramanmaraş Afşin doğumlu olan Bünyamin, 2000 yılında Alanyaspor'da profesyonel oldu. Daha sonra Kahramanmaraş'ta 6 yıl forma giyen genç santrfor sürekli Play-Off müsabakalarında oynayarak gösterdiği performans ve attığı gollerle göz doldurdu.
Daha sonra 1. Lige çıkmayı hedefleyen GASKİ'nin başarısı için ter döken Bünyamin, 1 yıl sonra büyük vefa örneği göstererek Kahramanmaraş'a transfer oldu. Memleketinin takımıyla şampiyonluk yaşayan genç santrfor, geçtiğimiz sezon 18 gol kaydetti.
 Bünyamin, geçtiğimiz sezon Maraş'ta Veysi ve Aydın'la yan yana oynadı. Gol krallığına abone olan ve her yıl 30 maçta banko oynayan Bünyamin, Bank Asya 1. Lig Takımları Gaziantep Büyükşehir, Dardanelspor ve bir çok takımdan gelen teklifi ret ederek Ispartaspor'a geldi. Golcü futbolcu, eşi Hatice Demet ve biricik oğlu Süleyman'la mutlu bir yaşam sürüyor.

Ajansspor