Bursasporlu Turgay Bahadır, dün akşam 1-0 galip geldikleri Samsunspor karşılaşmasında, sarı kart görmesine ve takımının bir golünün iptaline yol açan ''Top elime çarptı'' itirafıyla ilgili olarak, ''Tabii elime çarptı top, ama bilerek çarpmadı'' dedi.

Turgay Bahadır, Bursaspor'un Özlüce Tesisleri'ndeki antrenmanı öncesinde, dün oynanan Samsunspor maçındaki hareketiyle ilgili, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Topun eline çarptığını söyleyen Turgay Bahadır, şöyle konuştu:

''Tabii elime çarptı top, ama bilerek çarpmadı. Top, Sestak'ın önüne düştü ve gol oldu. 'Hakem düdük çalmadı' diye ben de gol sevincine katıldım. Sevindim tabie ki, 1-0 öne geçtik. Ondan sonra hakem bana geldi, sordu; 'Turgay, eline çarptı mı?' dedi. Ben de 'Çarptı hocam' dedim. Golü iptal etti ve sarı kart yedim. Orada 'fair-play'daki yaptığım hava... Hakemden de bir fair-play bekliyorduk. Sarı kartı göstermesi biraz sinirlendirdi beni. Orada biraz üzüldüm. Ama önemli olan galip gelmemiz. 3 puanı aldığımız için mutluyum. Ertuğrul Hoca beni yanına çağırdı aynı soruyu sordu. Ben de 'Hocam çarptı elime' dedim.''

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, dünkü maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, hakemin, golü verdikten sonra Turgay'a sorma ihtiyacı duyduğunu hatırlatmıştı. Sağlam, şunları kaydetmişti:

''İyi ki de sordu. Allah razı olsun ondan. Turgay da üst düzey karakter gösterip topun eline değdiğini söyledi. İyi ki de söyledi. Böyle bir davranışı yapmasaydı bu galibiyetten ötürü birkaç gün uyuyamazdık. Golün ve galibiyetin anlamı olmazdı. Ben de Turgay'ı yanıma çağırıp sordum ve bana 'elime değdi' dedi. Ben de Turgay'ı tebrik ettim. Turgay'ın itirazı golün iptaline değildi. Topun eline değdiğini söylemesine rağmen sarı kart gördüğü için itiraz etti. Hakeme, 'Ben iyi niyet gösterdim, bunun karşılığında niye sarı kart gösterdin' diyerek itiraz etti. Gurur duyarak söylüyorum; böyle oyunculardan kurulu bir takıma sahibiz. Biz 2 sene önce şampiyon olurken fair-play şampiyonu da olmuştuk. Bu davranışları o zaman da yapmıştık.''