Spor Toto 3. Lig 2. grupta mücadele eden ve sezon başında o dönemin beceriksizliği nedeniyle lisansa engel borçların ödenmemesi nedeniyle sahaya tam kadro çıkamayan ve gençlerden kurulu takımla çıkmak zorunda kalan, aldığı sonuçlarla da tarihinin en rezil sezonunun yaşayan Ispartapor’da işler mucizelere kaldı.

90 DAKİKA BOYUNCA DİRENDİ

Ispartaspor için ligde kalma adına hayati önem taşıyan Ispartaspor – K. Maraşspor maçı dün saat 14.30’da Atatürk Stadyumunda başladı. Karşılaşmaya adeta golle başlayan Yeşil – Pembeli ekip daha maçın üçüncü dakikasında Samet ile 1 – 0 öne geçti.

İKİNCİ YARI HEP DEFANS YAPTI

Ispartaspor, ikinci yarıda ilk yarıda attığı golün avantajını kullanmak istedi ve defansa çekildi. Ancak, ikinci yarı bu nedenle rakip K. Maraşspor’un üst üste geliştirdiği ataklarla geçti. Bu durumlarda zaman zaman Ispartaspor defansı, zaman zaman da Kaleci Akın başarılı bir şekilde tehlikeyi uzaklaştırmayı başardılar.

HAKEM 4 DAKİKA GÖSTERDİ 7 DAKİKA OYNATTI

Maçın normal süresi Ispartaspor’un 1 – 0 üstünlüğü ile geçildi. Hakem maçı 4 dakika uzattı ve bu süre 4’üncü hakem tarafından saha kenarında tabela ile de gösterildi. Ancak, maçın orta hakemi maçı bir türlü bitirmedi. İlk yarıda ıspartaspor’un kazandığı faul atışına izin vermeden ilk yarının bitiş düdüğünü çalan maçın hakemi Selçuk Sarıgül, maçın uzatma dakikaları bitmesine rağmen maçı bitirmediği gibi, K. Maraşspor’un kazandığı korner atışını da yaptırdı ve bu da Ispartaspor kalesinde gol olarak neticelendi.

MAÇTAN SONRA OLAYLAR

Maçın hakemi, Ispartaspor orta sahada santrayı kullandığı anda maçın bitiş düdüğünü çaldı. Bu düdükle birlikte Ispartasporlu futbolcular hakeme giderek maçı gereğinden fazla uzattığını belirterek tepkilerini ortaya koydular. Ispartaspor Genel Koordinatörü İsmail Çalışkan da, hakemin bu hatasını Maçın Gözlemcisine sert bir dille ifade etti.

Ispartaspor bu beraberlikle 15 olan puanını 16’ya yükselterek, ligde kalma adına altın değerinde 2 puan kaybetti.

 

 

MAÇIN KARNESİ:

STAD: Atatürk

HAKEMLER: Selçuk Sarıgül*, Nahit Özdayı*, Osman Kozan*

ISPARTASPOR : Akın***, İbrahim Can**, Osman**, Şevki***, Recep***, Özkan***, Samet Aksoy** (dk. 85 Burak*), İbrahim ***, Samet Kırmızıgül** (dk.75 Ali*), Kasım**, Refik** (dk.76 Cihat*)

K. MARAŞSPOR: Ahmet**, İlyas**, Serhat**, Hüseyin**, Emre**, Mustafa** (dk.75 Enes*), Mevlüt**, Serhat** (dk.43 Yeldar*), Samet** (dk.63 Mehmet*), Durdu Ahmet**, Cengiz**

GOLLER: Dk. 3: Samet (Ispartaspor), dk. 90 + 7 Yeldar (K. Maraşspor)

S. KARTLAR: Recep, Samet, İbrahim, Kasım (Isparta), Mustafa, Serhat, Cengiz (K. Maraş)

 

 

MAÇIN ÖNEMLİ DAKİKALARI:

Dak. 3: Ispartaspor’un ani gelişen atağında soldan aldığı pasla sağ kanattan ceza sahasına giren Samet, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu kalecinin müdahalesine rağmen üstünden ağlara gönderdi: 1 – 0.

Dak. 38: K. Maraşspor atağında Cengiz’in ceza sahası çaprazından sert şutu Kaleci Akın 90’dan çıkardı. İlk yarı Ispartaspor’un 1 – 0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

Dak. 58: K. Maraşspor atağında Ahmet’in şutu yandan auta çıktı.

Dak. 69: K. Maraşspor atağında Cengiz altı pas içinde topu dışarı atarak mutlak bir golü kaçırdı.

Dak. 78: Uzun pasta topla buluşan Kasım kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ancak, topa vurmakta gecikince defans tehlikeyi uzaklaştırdı.

Dak. 90 + 7 : Maçın normal süresi 1 – 0’la geçildi. Hakem maçı 4 dakika uzattı. Ancak, 7 dakika uzatınca, rakip K. Maraşspor, kazandığı korner atışında ceza  sahasına gelen topla oluşan karambolde topa son dokunan Yeldar oldu ve durumu 1 – 1’e getiren golü kaydetti. Karşılaşma bu skorla sona erdi.