Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, bu akşam Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkan adaylığını resmen açıklayacak.

Yıldırım Demirören, bugün Beşiktaş Kulübü yönetim kurulu üyeleriyle BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde bir araya gelerek, TFF'de yapılacak olağanüstü genel kurulda başkanlığa aday olacağını açıkladı.

Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Mete Düren, aile içinde bir toplantı yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:

''Resmi bir yönetim toplantısı değildi. Önemli bir dönemden geçiyoruz. Başkanımız önemli bir karar aşamasında. Çok duygusal bir toplantı oldu. Sadece Beşiktaş'ın değil, Türk futbol tarihinin önemli bir dönemine şahit oluyoruz. İyi günde, kötü günde beraber olduk. Anıların paylaşıldığı, duygu yüklü bir toplantı oldu. Bu akşamüstü başkanımız TFF başkanlığına adaylığını açıklayacak.''



-Olağanüstü genel kurul kararı alınacak-



Mete Düren, Beşiktaş'ın yürüyen bir sistemi olduğunu kaydederek, ''Başkanımız, yapacağı açıklamanın ardından, seçildiği takdirde, Beşiktaş Kulübü başkanlığından da istifa edeceğinin taahhüt de vermiş olacaktır. Bu hafta içinde yönetim kurulu olarak bir toplantı yaparak, ilerideki günlerde tarihini yeniden paylaşacağımız olağanüstü seçimli bir genel kurul için karar alacağız'' ifadelerini kullandı.

Beşiktaş olarak Demirören'in adaylığını sonuna kadar desteklediklerini kaydeden Düren, ''Türk futbolu için hayırlı olsun. Başkanımızın adaylığını sonuna kadar destekliyoruz. Sonuna kadar destek vermeye hazırız. Zor bir süreç olacağından, kendisinin uzlaştırıcı tavrına, tüm kulüplerin destek vereceğine ve Türk futbolunun düzlüğe çıkmasına vesile olacaklarına inanıyorum'' diye konuştu.



-''Demirören, başından beri tavrını değiştirmedi''-



Düren, Yıldırım Demirören'in adaylığıyla ilgili bir soruya, ''Demirören bu konuda başından beri tavrını değiştirmedi. Başkan adayı olması kaçınılmaz bir hal aldı. Türk futbolunun şu anda içinde bulunduğu durumdan kurtulması için tüm kulüplere eşit mesafede durarak, sorunları algılamış ve kafasında çözüm üretmiş adaya ihtiyaç var. Tüm kulüpler de aynı görüşte olacaklar ve başkanın bu yaklaşımını takdir ederek onu seçecekler'' şeklinde konuştu.

Demirören'in TFF başkanı olmasıyla birlikte Beşiktaşlılıktan kopmasının söz konusu olmayacağını dile getiren Düren, ''Onun Beşiktaşlılığını ölçmeyiz. Federasyon başkanlığının tüm kulüplere eşit mesafede olması gerektiği de hepimizin kabul ettiği vasıf. Bunu başarıyla gerçekleştireceğini düşünüyorum'' dedi.

Demirören'in seçilememesi durumunda olağanüstü genel kurulda yeniden başkan adayı olup olmayacağı sorusuna Düren, ''Bu hafta içinde toplanarak, olağanüstü seçimli genel kurul toplantı kararını alacağız. O konu o zaman tartışılır'' yorumunu yaptı.



-Başkana olan borç-



Yıldırım Demirören'in kulübe borç vermesi ve ayrılmasının ardından durumun ne olacağıyla ilgili bir soruya Düren, ''Tüm kulüpler önemli ekonomik sorunlar yaşıyor. Ben kulüp başkanları içinde kendiliğinden borç veren başka bir başkan tanımıyorum. Herkesin teşekkür etmesi gerekirken, neden eleştiri sebebi olduğunu da anlayamıyorum. Bu, daha sonra gelecek yönetimle başkanımız arasında bir meseledir. Benim yorum getirmem doğru olmaz'' cevabını verdi.

Mete Düren, olağanüstü kongreye kadar yönetim kurulunun görevine devam edeceğini kaydederken, kendisinin başkan adayı olup olmayacağı sorusuna ''Hayır'' yanıtını verdi.