Keşanspor, Kullar 1975 Spor’u konuk edecek Keşanspor, Kullar 1975 Spor’u konuk edecek

Türk basketbol tarihi içerisinde olan ve en önemli yıldızlardan biri olarak hizmet veren isim de Erman Kunter olmuştur. 153 sayıyla bir maç içerisinde en fazla skor üreten oyuncu unvanını hala elinde tutmaya devam ediyor.

Erman Kunter Fenerbahçe içerisinde forma giymiştir. 1988 yılında sarı lacivertli takım ile Hilalspor’u 175-101 yenmiş olduğu maçta tam olarak 153 sayı ile rekor kırmıştır. İlk yarıda 81 sayı ile ilerlemiştir. Daha sonrasında da bir devrede en fazla sayı elde eden basketbolcu olarak tarihe geçmeyi başarmıştır.

Kunter aynı zamanda 2009-2010 yıllarında Cholet’i Fransa Birinci Basketbol Ligi içerisinde şampiyon yapmıştır. Antrenör olarak da bir ilke imza atmayı başarmıştır. Kunter yabancı bir takımın başında lig şampiyonluğu yaşayan ilk ve tek Türk antrenörü olmayı elde etmiştir.

Budanur’un Rekoru

Beşiktaşlı olan Hüdai Budanır kırılması oldukça güç bir rekoru elinde tutuyor. 1957 yılında İstanbul Spor ve Sergi Sarayı’nda yapılmış olan İstanbul Ligi maçında Beşiktaş, İstanbul Karagücü’ni 110-56 yenmiştir. Budanur, siyah ve beyazlıların içerisinde 110 sayıyı tek başına atmayı başarmıştır.

Fenerbahçe, Avrupa Ligi İçerisinde Şampiyonluk Elde Eden İlk Türk Takımı

Fenerbahçe Sırp başantrenörü Zeljko Obrovic yönetimi sırasında 2016 ve 2017 yıllarında THY Avrupa Ligi’nde Türk Basketbolu adına oldukça büyük bir başarı elde etmiştir. Avrupa ligi içerisinde mutlu sona ulaştırmıştır. Avrupa’nın kulüpler düzeyinde bulunana en büyük kupasını müzesine götürmüş olan ilk Türk takım olmuştur.