Spor Toto Süper Lig'de Sivasspor'u 4-2 yenen Fenerbahçe, lig tarihinde topladığı puanı 3001'e yükselti. Sarı-lacivertliler 3000 puanın üzerine çıkan ilk takım oldu.

Geçen hafta Kardemir Karabükspor deplasmanında sahaya aynı hedefle çıkan ancak aldığı 2-1'lik mağlubiyetle bu hedefini Sivasspor mücadelesine bırakan sarı-lacivertli ekip, bu akşam 3 puana ulaşarak lig tarihindeki toplam puanını 3001 yaptı.

Sarı-lacivertli ekip lig tarihindeki 54 sezonda bugüne dek çıktığı 1759 maçta toplam 3001 puan elde etti.

Fenerbahçe, yakın dönemde lig tarihinde 1000 galibiyet ve 3000 gol sayılarının üzerine çıkan ilk takım olmuştu.

Spor Toto Süper Lig'de Sivasspor'u 4-2 yenen Fenerbahçe, Kadıköy'deki yenilmezlik serisini 36 maça yükseltti.

Sarı-lacivertli ekip, taraftarının sloganlaştırdığı ''Kadıköy'den çıkış yok'' sözlerini, 2009-2010 sezonundan bu yana ligde sahasında sergilediği performansıyla ortaya koyuyor.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda son yenilgisini 2009-2010 sezonunun 22. haftasında 22 Şubat 2010'da Bursaspor'a karşı 3-2'lik skorla alan sarı-lacivertli ekip, bu maçın ardından geçen 726 günlük sürede ligde 36 maçta 30 galibiyet, 6 beraberlik aldı.

Ligde 36 maçta 96 puan toplayıp, 12 puan yitiren sarı-lacivertliler, rakip filelere 77 gol atarken, kendi kalesinde ise 18 gol gördü.



-Kocaman döneminde yenilgi yok-



Sarı-lacivertli ekip, teknik direktörü Aykut Kocaman döneminde Kadıköy'de ligde yenilgi yüzü görmedi.

Fenerbahçe, 2009-2010 sezonundaki sportif direktörlük görevinin ardından, geçen sezondan bu yana teknik direktörlük görevini de üstlenen Kocaman yönetiminde 30 maçta, 25 galibiyet 5 beraberlik aldı.

Aykut Kocaman yönetiminde, Türkiye Ligi'nin deplasmanda üst üste kazanma rekorunun sahibi olan (12 maç) sarı-lacivertliler, iç sahadaki yenilmezlik serisiyle de kulüp tarihindeki rekorunu her hafta yükseltiyor.



-Son 9 maçta yenilmedi-



Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda üst üste çıktığı 9 maçtan da galibiyetle ayrıldı.

Sahasında ligin 7. haftasındaki Samsunspor mücadelesinde 0-0 berabere kalan sarı-lacivertliler, ardından çıktığı 9 karşılaşmada da rakiplerini yenmesini bildi.



-kadınlar ve çocukları sevindiren 3 puan



Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu sezon başlattığı, seyircisiz oynama cezası verilen maçlarda stat kapılarının kadınlar ve çocuklara açıldığı uygulamada, sarı-lacivertli ekip bu sezon ikinci kez kadınlar ve çocuklar önünde mücadele etti.

Ligin 3. haftasında cezası nedeniyle Manisaspor'a karşı kadınlar ve çocukların doldurduğu tribünler önünde oynayan, 1-1'lik beraberlikle puan yitiren sarı-lacivertliler, Sivasspor mücadelesinde 3 puan alarak, tribünlerdeki taraftarına da büyük sevinç yaşattı.

Karşılaşmayı büyük bir coşkuyla tezahüratlar yaparak izleyen kadınlar ve çocuklar, sarı-lacivertli ekibin maçta 2-1 yenik durumda olduğu dakikalarda da tezahüratlarına devam ettiler.

Tribünler, maç sonunda gelen 4-2'lik galibiyetle büyük bir coşku yaşadılar.

Bu arada, karşılaşmayı 34 bin 720 taraftarın izlediği açıklandı.