Turkcell Süper Lig'in lideri Fenerbahçe ile ikinci sıradaki Galatasaray, bu gece derbi maçta karşı karşıya gelecek.

İki ezeli rakip arasında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılacak karşılaşma saat 20.00'de başlayacak. Derbi maçta hakem Bünyamin Gezer görev yapacak. Gezer'in yardımcılıklarını Serkan Gençerler ve Tarık Ongun yapacak.

FENERBAHÇE CEPHESİ
UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda Steaua Bükreş'i yenerek, derbi maç öncesi moral kazanan Fenerbahçe, ezeli rakibi Galatasaray karşısında yarın kendi saha ve seyircisi önünde galibiyet almayı hedefliyor.

Geçen hafta Gaziantepspor'a yenilerek, bu sezon ligde ilk kez puan kaybeden sarı-lacivertliler, derbi maçı kazanarak, liderliğini sürdürmek istiyor.

Fenerbahçe'de sakatlıkları düzelen ve dünkü antrenmanda takımla çalışmalara başlayan Alex ve Güiza'nın derbi maçta oynaması bekleniyor. Steaua Bükreş maçında sol ayağına darbe alan ve dünkü antrenmana katılmayan Kazım'ın ise çekilen röntgeninde önemli bir bulguya rastlanmadığı, bu akşam takımla çalışacak milli futbolcunun da Galatasaray karşısında oynayabileceği bildirildi.

Sağ ayak bileğindeki sakatlığı nedeniyle Steaua Bükreş maçında forma giyemeyen Semih'in de bu akşam yapılacak son antrenmana katılacağı açıklandı.

Fenerbahçe'de, sakatlığı bulunan Deivid, yarınki maçta forma giyemeyecek.

Sarı-lacivertlilerde derbi maç öncesi 3'er sarı kartı bulunan Alex, Güiza, Cristian ve Gökhan ise sarı kart sınırında bulunuyor.

Fenerbahçe'nin derbi maçtaki muhtemel 11'i şöyle:
Volkan Demirel, Gökhan, Lugano, Önder, Roberto Carlos, Kazım, Cristian, Emre, Dos Santos, Alex, Güiza.

GALATASARAY CEPHESİ
UEFA Avrupa Ligi'nde hafta içinde Dinamo Bükreş'i farklı yenen Galatasaray ise ezeli rakibi ile yapacağı karşılaşmayı da kazanarak, deplasmandaki 10 yıllık galibiyet hasretine son vermek istiyor.

Kadiköy'de alacağı galibiyetle liderlik koltuğuna da oturmanın planlarını yapan sarı-kırmızılıların, sakatlığı süren Emre Aşık dışında eksiği yok.

Sarı-kırmızılılarda 3'er sarı kartı bulunan Keita, Mustafa ve Baros, sarı kart cezası sınırında bulunuyor.

Galatasaray'ın Fenerbahçe karşısında şu 11'le mücadele etmesi bekleniyor:
Franco, Sabri, Servet, Gökhan, Hakan, Mustafa, Ayhan, Keita, Arda, Kewell, Baros (Nonda).