Fenerbahçe'de sakatlıkları geçen Emre Belözoğlu ve Gökhan Gönül, Spor Toto Süper Lig'de Sivasspor ile yapılan maçta takıma döndü.

Ligin 25. haftasındaki Beşiktaş derbisinde sakatlıkları tekrarlayan ve 26. haftada deplasmandaki Kardemir Karabükspor maçında forma giyemeyen iki futbolcu, tedavilerinin tamamlanmasının ardından Sivasspor karşısında ilk 11'deki yerlerini aldı.



-Serdar'ın yerine Bekir, Stoch'un yerine Dia-



Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Sivasspor mücadelesinde ilk 11 kişilik kadro kurgusunda biri zorunlu olmak üzere iki değişiklik yaptı.

Savunmada Serdar Kesimal'i yedek kulübesine çeken Kocaman, bu futbolcunun yerine Bekir İrtegün'ü sahaya sürdü.

Sol dizindeki sakatlığı nedeniyle Sivasspor maçının 18 kişilik kadrosuna alınmayan Stoch'un yerine, sarı-lacivertli ekipte orta alanın solunda Dia forma giydi.

Bu arada, sakatlığı nedeniyle kadroya giremeyen Stoch, teknik direktör Kocaman'dan aldığı izinle bugün yurt dışına çıktı.



-Dia 23 maç, Bekir 13 maç sonra 11'de-



Fenerbahçeli futbolculardan Dia ligde 23, Bekir İrtegün ise 13 maç sonra ilk 11'de sahaya çıktı.

Dia bundan önce Fenerbahçe'nin 3. haftada yine cezası nedeniyle sadece kadınlar ve çocukların tribünde bulunduğu Manisaspor mücadelesinde, Bekir İrtegün ise 13. haftadaki Ankaragücü maçında 11 kişilik kadroya girmişti.

1-1 tamamlanan Manisaspor mücadelesinde Fenerbahçe'nin tek golü Dia'dan gelmişti.



-Maraton alt tribünde ''Direneceğiz'' mesajı-



Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın maraton alt tribününde renkli kartonlarla ''Direneceğiz'' yazısı yer aldı.

Futbolda şike davası sürecindeki gelişmelere yönelik verilen mesajda, bu tribünde oturan taraftarlar maç başlarken kartonları havaya kaldırarak ''Direneceğiz'' yazısını ortaya çıkardılar.

Maraton üst tribüne asılan pankartta ise tutuklu bulunan kulüp başkanı Aziz Yıldırım'a verilen mesajda, ''Yıllarca bizim sevdamız için mücadele ettin, şimdi senin için biz mücadele edeceğiz. Çağlayan'da görüşmek üzere büyük başkan'' yazıldı.



-''Herkes haddini bilecek''-



Maç öncesi seremoni yapılırken, tribünlerde dev boyutlarda bayraklar açıldı.

Türk Telekom kale arkası üst tribünde dev boyutta Türk Bayrağı, Migros üst tribünde sarı-lacivert bayrak açıldı. Maraton üst tribündeki Fenerbahçe bayrağında ''Herkes haddini bilecek'' yazısı yer aldı.



-Kartal: ''Puan kaybımızı telafi etmek istiyoruz''-



Fenerbahçe Futbol Takımı Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın yardımcısı antrenör İsmail Kartal, maç öncesi yayıncı kuruluş Lig TV'ye yaptığı açıklamada, geçen hafta Kardemir Karabükspor karşısında kötü bir yenilgi aldıklarını, lider Galatasaray ile aralarındaki puan farkının açıldığını ifade ederek, ''Kendi evimizdeki bu maçta bu kaybımızı telafi etmek istiyoruz. Bazı oyuncularımızın sakatlığı ve hocamızın da yaptığı 1-2 değişiklikle Sivasspor karşısında 3 puandan başka düşüncemiz yok. Unutulmasın, Sivasspor da çok iyi mücadele ediyor'' şeklinde konuştu.

Futbolculardan Selçuk Şahin ise zirve ile puan farkının açıldığını, hiç beklemedikleri bir tablo ile karşı karşıya olduklarını belirterek, ''Deplasmanlardaki olumsuz futbolumuzdan dolayı kayıplarımız oldu. Sahamızda çok sıkıntı yaşamıyoruz. Maçı bir şekilde kazanmayı biliyoruz. Deplasmanlarda maalesef başaramadık. 3 deplasmanda 3 mağlubiyet bize yakışmadı. Bugün de zor bir maç. Güçlü bir takımla oynayacağız'' şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Bu arada, Fenerbahçe'nin Senegalli futbolcuları Dia ve Sow'un milli takımdan arkadaşı olan ve İngiltere'nin Newcastle United takımında forma giyen Demba Ba da karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.