Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki sezonun ilk derbisini Sarı kırmızılılar 3-0 kazanırken, maça damga vuran isim siyah beyazlı ekibin kalecisi Rüştü oldu.

Ligde ilk 4 maçını kazanan Galatasaray, beklenen oyunu ortaya koyamadığı maçta Rüştü'nün inanılmaz iki hatasıyla maçı kopardı ve 3-0 galip gelerek yoluna devam etti. Son şampiyon Beşiktaş ise 5 hafta sonunda liderin 9 puan gerisinde kaldı.

Ali Sami Yen'deki sezonun ilk derbisine Mustafa Denizli, her derbide olduğu gibi sürpriz bir kadroyla çıkarken, mücadeleye hızlı başlayan Galatasaray, 4. dakika Arda'nın kornerinde Rüştü'nün büyük hatasını değerlendiren Mustafa Sarp'ın golüyle 1-0 öne geçti.

Derbiye hızlı giren Galatasaray'ın tempoyu yükseltmesi beklenirken, maça ağırlığını koyan siyah beyazlılar oldu. Yusuf'la rakip yarı alanda etkili olan Beşiktaş, ikinci yarıda Serdar Özkan ile iki önemli fırsat bulurken, birinde Leo Franco kurtardı, diğerini ise Serdar dışarı vurdu.

Maçın son yarım saatinde Beşiktaş'ın beraberlik için bastırması beklenirken, Rüştü yine inanılma bir hata yaptı. Galatasaray kontratağında Elano'nun ortasını çizgiden Ferrari çıkardı. Dönen topta Mehmet Topal'ın çok şiddetli olmayan şutunu Rüştü sektirince maçın o dakikaya kadar en etkisiz ismi olan Baros sadece tamamladı ve maçı kopardı.
 
Kalan dakikalarda Beşiktaş'ta oyundan düşerken, 84. dakikada Elano'nun mükemmel ortasını Kewell ayağının içiyle indirdi. Baros skoru 3-0'a getirdi ve Galatasaray sezonun ilk derbini farklı kazanarak yoluna devam etti. Sarı kırmızılılar, 5 hafta sonunda 15 puana yükselirken, Beşiktaş, bu sezon ilk kez kaybetti. ve liderin 9 puan gerisinde 6 puanda kaldı.

MAÇIN ÖZETİ
4. dakikada Galatasaray, derbide öne geçti. Bu dakikada sol taraftan Arda Turan'ın kullandığı köşe atışında herkesi geçen topu arka tarafta Mustafa Sarp kafayla tamamladı. 1-0.

7. dakikada savunmanın arkasına atılan topa hareketlenen Milan Baros, sol çaprazdan kaleyi gördü. Meşin yuvarlak direğin üsttenden auta çıktı.

12. dakikada sağ kanatta topla buluşan Yusuf, Sabri'yi geçtikten sonra meşin yuvarlağı ortaladı. Serdar Özkan, çalımını attıktan sonra vurdu, ancak top direğin dibinden az farkla auta çıktı.

22. dakikada Sabri'nin uzun pasında topla buluşan Keita, hızla cezasahasına kadar indikten sonra arkaya doğru ortasını yaptı. Kewell'in yarım volesinde meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

30. dakikada Arda sağ tarafta daha müsait durumda bulunan Keita'yı gördü. Bu futbolcunun arka tarafa yaptığı ortada Kewell'in kafa vuruşu direğin dibinden auta çıktı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca derbinin ilk yarısı Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

53. dakikada Yusuf'un savunmanın arkasına attığı topta Serdar Özkan'dan önce Hakan Balta cezasahası içinde yatarak tehlikeyi uzaklaştırdı. Beşiktaşlılar bu pozisyonda penaltı bekledi.

57. dakikada Ernst'in pasında savunmanın arkasında topla buluşan Serdar Özkan'ın vuruşunda Leo Franco topu ayakları ile uzaklaştırdı.

58. dakikada Yusuf'un pasında topla buluşan Serdar Özkan, cezasahası içinde meşin yuvarlağa kötü vurunca takımını bir golden etti.

61. dakikada cezasahası dışında topu önünde bulan Yusuf Şimşek'in ayağının dışı ile yaptığı sert vuruşu kaleci Leo Franco'nun ellerinde kaldı.

65. dakikada Galatasaray farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada sağ taraftan başlayan atakta Kewell'in vuruşunu Ferrari uzaklaştırdı. Pozisyonu takip eden Kewell'in geriye çıkardığı topu Mehmet Topal vurdu. Kaleci Rüştü'den dönen topu takip eden Milan Baros, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 2-0.

82. dakikada Galatasaray'ın üçüncü golü geldi. Sağ tarafta topla buluşan Elano'nun uzun pasında cezasahası içinde Kewell, Milan Baros'un önüne indirdi. Golcü futbolcu, sert bir vuruşla Rüştü'yü mağlup etti. 3-0.

90. dakikada Ernst'in soldan ortasında Bobo'nun yakın mesafeden kafa vuruşu yandan auta çıktı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca derbide gülen taraf Galatasaray oldu.

GALATASARAY: 3-0 :BEŞİKTAŞ

Stat: Ali Sami Yen
Hakemler: Bülent Yıldırım, Bahattin Duram, Alper Ulusoy,

Galatasaray: Leo Franco 7, Sabri 6, Emre Aşık 6, Servet Çetin 6, Hakan Balta 6 (Dk. 80 Caner ?), Keita 6 (Dk. 70 Barış Özbek 5), Mustafa Sarp 8, Mehmet Topal 6, Kewell 7, Arda 6 (Dk. 59 Elano 6), Baros 8

Beşiktaş: Rüştü 4, İbrahim Kaş 4 (Dk. 68 Holosko 3), Ferrari 4, Sivok 4, İsmail 4, Ernst 5, Ekrem 6, Serdar Özkan 6, Yusuf 5, Tabata 5 (Dk. 46 Fink 5), Nihat 5 (Dk. 46 Bobo 4)

Goller: Dk. 4 Mustafa Sarp, Dk. 65 ve 82 Milan Baros (Galatasaray)

Sarı Kartlar: Dk. 36 Ferrari, Dk. 37 Tabata, Dk. 68 Serdar Özkan, Dk. 84 Sivok (Beşiktaş) Dk. 38 Mustafa Sarp, Dk. 84 Milan Baros, Dk. 90 Emre Aşık (Galatasaray)