Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Kardemir Karabükspor'u ağırlayan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, kadroda değişikliğe gitti.

Sarı-kırmızılı ekibin ligde son oynadığı Samsunspor maçının ilk 11'inde yer alan isimlerden Sabri Sarıoğlu ve Engin Baytar, Kardemir Karabükspor karşılaşmasına yedekler arasında başladı.

Sarıkart cezasını Samsunspor maçında dolduran, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Adana Demirspor maçında ise forma giymeyen Kazım Kazım, Kardemir Karabükspor maçına ilk 11'de başlarken, ilk 11'de kendine şans bulan bir diğer isim ise Servet Çetin oldu.



-Savunma bloğu değişti-

Emmanuel Eboue'nin Afrika Uluslar Kupası öncesi Fildişi Sahili Milli Takımı'na gitmesi nedeniyle savunmanın sağında oynayacak isim merak konusu olurken, Sabri Sarıoğlu'nun Samsunspor maçındaki kötü performansının ardından bu mevkiye Tomas Ujfalusi kaydırıldı.

Sabri Sarıoğlu'nu yedekler arasında soyunduran Fatih Terim, savunmanın göbeğinde Servet Çetin'e yer verdi ve Ujfalisi'yi sağda görevlendirdi.



-Servet, ligde 4. kez ilk 11'de-

Bu sezonun 20. haftasında, 9. lig maçına çıkan Servet Çetin, Kardemir Karabükspor maçıyla 4. kez ilk 11'e girmiş oldu.

Fatih Terim'den şans bulmakta zorluk çeken isimler arasında yer alan Servet, ligde daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Gençlerbirliği ve Manisaspor karşılaşmalarına ilk 11'de başlamıştı.

Servet Çetin, Ziraat Türkiye Kupası'nda son oynanan Adana Demirspor maçında ilk 11'de Gökhan Zan ile birlikte görev alırken, bu ikilinin yaptığı bireysel hatalar dikkat çekmişti.



-Galatasaray bu hafta sonu evinde-

Kendi evinde yaptığı son 4 resmi maçını hafta içi oynayan Galatasaray, Kardemir Karabükspor karşısında hafta sonu taraftarının karşısına çıktı.

Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinin giriş bölümünde, sitemli bir şekilde, ''Haftalardır ilk kez bir hafta sonu maçı'' ifadeleri yer alırken, Galatasaray, 26 Kasım Cumartesi günü yapılan Sivasspor maçının ardından ilk kez bir hafta sonu günüde Türk Telekom Arena'da maça çıkmış oldu.

Galatasaray, son 4 maçında Fenerbahçe ile 7 Aralık Çarşamba, Manisaspor ile 21 Aralık Çarşamba, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'la 3 Ocak Salı ve Ziraat Türkiye Kupası'nda Adana Demirspor'la da 10 Ocak Salı günü kendi evinde karşılaşmıştı.



-Kardemir Karabükspor'da 4 tanıdık isim-

Sarı-kırmızılı ekibin rakibi Kardemir Karabükspor'da Galatasaraylıların yakından tanıdığı 4 isim yer aldı.

Galatasaray'ın efsane futbolcularından ve eski teknik direktörü Bülent Korkmaz, bu kez Kardemir Karabükspor'un başında yer alırken, Galatasaray'da daha önce forma giyen kaleci Orkun Uşak ve futbolcu Mustafa Sarp da karşılaşmanın ilk 11'inde yer aldılar.

Ayrıca, Galatasaray'ın alt yapısında görev almış futbolculardan Anıl Karaer de Kardemir Karabükspor'un yedekleri arasında yer aldı.



-Muhammet Altıntaş'e plaket-

Sarı-kırmızılı ekibin Türk Telekom Arena'da yaptığı maçlarda düzenlediği, ''Galatasaray efsanelerini anıyor'' organizasyonunun Kardemir Karabükspor karşılaşmasındaki konuğu Muhammet Altıntaş oldu.

Galatasaray'da top koşturan isimler arasında yer alan Muhammet Altıntaş'a maç öncesi plaket verildi ve eski futbolcunun stat skorbordunda görüntüleri yayınlandı.



-Maç öncesi saygı duruşu-



Galatasaray-Kardemir Karabükspor karşılaşması öncesi, vefat eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Türk futbolunun ve Fenerbahçe'nin efsane ismi Lefter Küçükandonyadis ile milli kayakçı Aslı Nemutlu için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Saygı duruşu esnasında stat skorbordunda bu 3 ismin fotoğraflarıyla birlikte, ''Saygıyla anıyoruz'' yazısına yer verildi.